Samoa vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Samoaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Samoa voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Samoa kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Samoaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Samoaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Samoa kopen?

Op zoek naar een Samoaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Samoaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Samoa is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Samoaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Samoaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Samoaanse vlag? Kies voor de vlag van Samoa van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Samoaanse vlag

De Samoaanse vlag is rood met een blauw vlak in de linkerbovenhoek met daarop vijf vijfpuntige sterren. De sterren hebben niet allemaal dezelfde grote, er is één grote ster, drie middelgrote en één kleine, samen beelden de sterren het Zuiderkruis uit. Het sterrenbeeld Zuiderkruis in de vlag is afgeleid van de vlag van Nieuw-Zeeland. De drie kleuren hebben ook een symbolische betekenis, de rode kleur staat symbool voor de dapperheid, de witte kleur van de sterren staat symbool voor de zuiverheid en de blauwe kleur van het vlak in de linkerbovenhoek staat symbool voor de vrijheid.

De vlag van Samoa werd in 1949 officieel aangenomen en in 1948 werd het land onafhankelijk, toen werd een vlag met vier sterren aangenomen als nationale vlag. Voordat het onafhankelijk werd was Samoa een Volkenbond-mandaatgebied en had het een Brits vaandel als vlag. Voor de Tweede Wereldoorlog was Samoa een Duitse Kolonie en was de Duitse vlag de nationale vlag en weer daarvoor was Samoa een onafhankelijk Koninkrijk met een rode vlag met een wit kruis.

Samoaanse vlag regels

Een Samoaanse vlag als eerbetoon aan Samoa hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Samoaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Samoaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Samoa online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier