San Marino vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de San Marinese (de oudste nog vrije en onafhankelijke republiek) vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van San Marino voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van San Marino kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de San Marinese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een San Marinese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van San Marino kopen?

Op zoek naar een San Marinese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de San Marinese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van San Marino is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De San Marinese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De San Marinese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen San Marinese vlag? Kies voor de vlag van San Marino van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de San Marinese vlag

De vlag van San Marino heeft twee kleuren, wit en blauw, die zijn verdeeld over twee gelijke horizontale balken. In het midden van de vlag staat het wapen van San Marino. Het wapen van San Marino is een gekroond wapenschild met drie torens op drie groene heuvels met daaronder het woord libertas, wat vrijheid betekent. De torens staan voor de drie hoogste torens in San Marino op de berg Monte Titano. Het wapen van San Marino symboliseert de vrijheid en onafhankelijkheid van de oudst nog bestaand republiek. De eiken en lauriertakken rond het wapenschild staan voor de stabiliteit van de republiek. Wat bijzonder is aan het wapen van de Republiek is dat er een kroon in verwerkt is, wat meestal niet het teken van een republiek maar een monarchie.

De oudste vlag van San Marino is een driekleur in de kleuren oranje-wit-paars, we weten van het bestaan af omdat op 4 september 1465 er een vlagmaker in de nabijgelegen stad Florence de opdracht kreeg deze vlaggen te maken. Het is niet duidelijk voor hoelang deze vlag de nationale vlag van San Marino was, maar in 1797 werden er nieuwe kleuren gebruikt als herkenning in het leger, het blauw en wit van de huidige vlag. Deze verandering was erg beïnvloed door de Franse Revolutie, de kleuren waren namelijk identiek aan die van de Franse opstandelingen. Op 6 april 1862 werd de huidige vlag in gebruik genomen, er werden echter op latere momenten nog kleine aanpassingen gedaan. Er word ook gebruik gemaakt van een onofficiële vlag zonder wapen, maar de officiële vlag van San Marino heeft een wapen in het midden.

San Marinese vlag regels

Een San Marinese vlag als eerbetoon aan San Marino hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de San Marinese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een San Marinese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van San Marino online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier