Saoedische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wij zijn er bij DVC trots op om de Saoedi-Arabische vlag van hoge kwaliteit aan te bieden tegen een scherpe prijs. De Saoedi-Arabië vlag bestaat uit een groene achtergrond met in het wit de islamitische geloofsbelijdenis en het zwaard van Saoedi-Arabië. Deze symbolen zijn van groot belang voor de Saoedi-Arabische cultuur en geschiedenis. Bestel hem nu en profiteer van de talloze voordelen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Saoedi-Arabische vlag kopen: Kies jouw favoriet

Bij ons kan je jouw favoriete afwerking van de Saoedi-Arabische vlag kopen. Ons uitgebreide assortiment biedt verschillende varianten van de Saoedi-Arabië vlag aan, zodat je de perfecte vlag kan vinden die past bij jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een traditionele vlag in verschillende formaten zoals de vlag voor in de gevel of aan de mast. Of ga voor een moderne variant zoals een tafelvlag. Wat je keuze ook is, bij DVC ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid.

Bij DVC kun je kiezen uit diverse materialen voor jouw vlag, zodat je de perfecte vlag kunt vinden die past bij jouw situatie. Voor de vlag van Saoedi-Arabië maken we gebruik van verschillende materialen:

 • Acetaat-zijde voor onze tafelvlaggen. Deze vlaggen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor ze er prachtig uitzien en lang meegaan.
 • Spun-Poly, voor onze mast- en gevelvlaggen, het sterkste vlaggendoek wat er is. Zo ben je verzekerd van een vlag die bestand is tegen alle weersomstandigheden en er altijd mooi uit blijft zien.

Wij werken al onze vlaggen met zorg af, zodat ze gemakkelijk te bevestigen zijn. Voor onze bootvlaggen en gevelvlaggen gebruiken we een kopband, koord en lusje om ze stevig vast te maken. Voor de mastvlaggen maken we gebruik van een kopband en clips. Zo ben je er zeker van dat jouw Saoedi-Arabië vlag op de juiste manier bevestigd is en lang mooi blijft, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Saoedi-Arabië

De vlag van Saoedi-Arabië is een van de meest herkenbare vlaggen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis. De vlag bestaat uit een groene achtergrond met witte Arabische letters en een zwaard. De kleur groen staat voor de islam en het zwaard is een symbool voor rechtvaardigheid en de verdediging van de islam. We hebben de feitjes over de geschiedenis van de Saoedi-Arabië vlag op een rij voor je gezet:

 • De vlag werd officieel aangenomen op 15 maart 1973, maar het ontwerp werd al in 1902 gebruikt door de oprichter van Saoedi-Arabië, koning Abdulaziz Al Saud.
 • In de loop der jaren is het ontwerp van de vlag meerdere keren aangepast. Zo is de grootte van de letters en het zwaard veranderd en zijn er extra details toegevoegd aan de zwaardgreep.
 • De vlag wordt vaak gebruikt in combinatie met de vlag van de islam, die een witte achtergrond heeft met een groene maan en ster. Samen symboliseren ze de islam en Saoedi-Arabië als het hart van de islam.
 • De vlag van Saoedi-Arabië is een van de weinige nationale vlaggen ter wereld die tekst bevat in plaats van symbolen.
 • Het ontwerp van de vlag is geïnspireerd op de Banu Quraish-vlag, die werd gebruikt tijdens de tijd van de profeet Mohammed en die ook groen was met witte tekst en een zwaard.

Regels van de Saoedi-Arabische vlag

De Saoedi-Arabië vlag is een belangrijk nationaal symbool en er zijn strikte regels die gelden voor het gebruik ervan. Hieronder volgen enkele belangrijke regels:

 • De vlag mag alleen gebruikt worden voor officiële gelegenheden of door overheidsinstanties.
 • De vlag mag nooit de grond raken of gebruikt worden als tafelkleed of gordijn.
 • De vlag mag niet gebruikt worden om gebouwen te versieren of als reclamemateriaal.
 • De vlag mag niet in verband worden gebracht met politieke partijen, groeperingen of organisaties.
 • De vlag mag niet worden veranderd of aangepast.

Het niet naleven van deze regels kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. De regels zijn bedoeld om respect en eerbied voor de vlag en het land te waarborgen. Als je de vlag van Saoedi-Arabië wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een evenement of ceremonie, is het belangrijk om de regels in acht te nemen en de vlag op de juiste manier te behandelen.

Saoedi-Arabische vlag kopen

Als je de vlag van Saoedi-Arabië wilt kopen van goede kwaliteit en met een lange levensduur, dan ben je bij DVC aan het juiste adres. Bij DVC bieden we niet alleen de beste kwaliteit en service, maar ook snelle levering.

Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Als je vragen hebt over de Saoedi-Arabië vlag, kun je bij ons terecht via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat staat er op de Saoedi-Arabische vlag?

Op de Saoedi-Arabië vlag staat in het groen de islamitische geloofsbelijdenis (shahada) in het Arabisch geschreven. Dit is de belangrijkste geloofsbelijdenis van de islam en luidt: "Er is geen god dan Allah en Mohammed is zijn profeet". Daarnaast staat er in witte letters boven de shahada de naam van het land, namelijk "المملكة العربية السعودية", wat vertaald kan worden als "Koninkrijk van Saoedi-Arabië". De vlag heeft een groene achtergrond en is rechthoekig van vorm.

Wat is de Arabische vlag?

Er is geen officiële Arabische vlag, aangezien de Arabische wereld uit verschillende landen en culturen bestaat die elk hun eigen vlag hebben. Echter, er zijn een paar vlaggen die soms als de Arabische vlag worden beschouwd vanwege hun historische en culturele betekenis. De zwart-witte groene vlag met een rode driehoek aan de linkerkant, bijvoorbeeld, wordt vaak gezien als de Arabische vlag. Deze vlag werd oorspronkelijk gebruikt door de Arabische opstandelingen in de Eerste Wereldoorlog en later aangenomen door verschillende Arabische landen, zoals Saoedi-Arabië, Jemen en Oman.

Bekijk hier een andere Arabische vlag