Saoedische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Saoedische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Saoedi-Arabië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Saoedi-Arabië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Saoedische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Saoedische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Saoedi-Arabië kopen?

Op zoek naar een Saoedische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Saoedische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Saoedi-Arabië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Saoedische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Saoedische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Saoedische vlag? Kies voor de vlag van Saoedi-Arabië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Saoedische vlag

De vlag van Saoedi-Arabië is een vlag met een donkergroene achtergrond met hierop witte tekst. Deze tekst is geschreven in het Arabisch in het Thuluth-schrift. De tekst die geschreven staat op de vlag van Saoudi-Arabië is de sjahada, deze tekst komt uit de Koran. De sjahada is de islamitische geloofsbelijdenis en daarmee een van de vijf zuilen van de islam. De tekst “ لا إله إلا الله محمد رسول الله” is op de vlag geplaatst en betekent “Er is geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet”. Onder deze tekst is een wit zwaard afgebeeld, deze wijst altijd naar de hijszijde. De vlag wordt als heilig beschouwt en draagt het woord van god, de vlag mag dus niet afgebeeld worden op T-shirts en soortgelijke andere producten, ook mag de vlag nooit halfstok hangen. De vlag mag nooit aan een horizontale vlaggenstok gehangen worden, hiervoor zijn andere vlaggen zodat het woord van god altijd leesbaar blijft. Opmerkelijk was een poging van het leger van Amerika om krediet te winnen bij kinderen in een regio van Afghanistan, er werden voetballen uitgedeeld met verschillende landsvlaggen, zo ook de vlag van Saoedi-Arabië. Hierna volgden demonstraties en de Saoedische ambtenaren verklaarden dat het schoppen tegen de vlag en dus tegen het woord van god onaanvaardbaar was.

Voor de huidige vlag van Saoedi-Arabië heeft het land enkele andere vlaggen gevoerd. De verschillende vlaggen voerden allemaal de Pan-Arabische kleuren of een deel hiervan. Ook werd er al vroeg gebruik gemaakt van een groene vlag met witte symbolen zoals een halvemaan, een zwaard of een Arabische tekst. De huidige vlag werd bij de stichting van Saoedi-Arabië al ingevoerd, dit was in het jaar 1932, maar is pas in gebruik in de huidige vorm sinds 15 maart 1973.

Saoedische vlag regels

Een Saoedische vlag als eerbetoon aan Saoedi-Arabië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Saoedische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Saoedische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Saoedi-Arabië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier