Senegalese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Senegalese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Senegal voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Senegal kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Senegalese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Senegalese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Senegal kopen?

Op zoek naar een Senegalese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Senegalese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Senegal is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Senegalese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Senegalese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Senegalese vlag? Kies voor de vlag van Senegal van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Senegalese vlag

De vlag van Senegal is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie rechtopstaande banen. De linkerbaan is groen, de middelste geel en de rechterbaan is rood. In het midden van de gele baan is een groene ster met vijf punten weergegeven. De groene kleur staat symbool voor de islam, de gele kleur voor de welvaart en geel is de kleur van kunst, literatuur en intellect. De rode kleur staat voor de moed van het volk en het bloed dat er vloeide tijdens de strijd voor onafhankelijkheid. Historisch gezien staan de kleuren voor de destijds populairste politieke partijen. Dit ontwerp voor de vlag van Senegal is geïnspireerd op de vlag van de Mali Federatie.

Voor de Mali Federatie stond Senegal onder Frans gezag en ook had het land in die tijd een andere vlag, een groen veld met hierop een gele ster. Deze vlag werd slechts een jaar gevoerd, waarna de Mali Federatie ontstond. De Mali Federatie was een federatie met Mali en Senegal. Deze vlag was net als de huidige Senegalese vlag een verticale driekleur met de kleursamenstelling groen-geel-rood. In de gele baan was bij deze vlag echter een zwart kanaga-symbool geplaatst in plaats van de groene ster van de huidige vlag van Senegal. Het kanaga-symbool is afgeleid van een masker dat in bepaalde stammen bekend is, het symbool lijkt op een mens met zijn handen in de lucht. De Mali Federatie werd onafhankelijk op 20 juni 1960 en in hetzelfde jaar op 20 augustus vertrekt Senegal uit deze federatie en wordt het land onafhankelijk. Op deze dag werd dan ook de huidige Senegalese vlag aangenomen.

Senegalese vlag regels

Een Senegalese vlag als eerbetoon aan Senegal hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Senegalese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Senegalese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Senegal online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier