Servische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Servische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Servië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Servië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Servische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Servische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Servië kopen?

Op zoek naar een Servische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Servische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Servië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Servische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Servische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Servische vlag? Kies voor de vlag van Servië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Servische vlag

De vlag van Servië is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie liggende banen. De bovenste baan is rood, de middelste baan is blauw en de onderste baan heeft een witte kleur. Deze drie kleuren zijn de Pan-Slavische kleuren, deze zijn afgeleid van de Russische vlag. Een klein stukje links van het midden is een wapen op de Servische vlag geplaatst, dit is het officiële wapen van Servië.

De vlag van Servië is afgeleid van de Russische vlag, het is namelijk de omgekeerde Russische vlag. Een Servische delegatie ging namelijk voor de Eerste Servische Opstand hulp vragen aan de Russen, Rusland verleende deze hulp en als erkenning voerde Servië de Russische vlag als militaire vlag. Vanaf dit punt heeft het verhaal twee versies. De eerste mogelijkheid is dat de Russen toestemming hebben gegeven en de Serviërs de volgorde vergeten waren en toen per ongeluk de omgekeerde gebruikten. De twee versie van het verhaal is dat Servië geen toestemming kreeg en dat er toen als oplossing de omgekeerde werd gevoerd. Deze vlag wordt nu naast als militaire vlag, ook als dienstvlag gehesen.

Naast de Dienstvlag te land en ter zee en de militaire vlag te land die allemaal het ontwerp voeren wat hierboven beschreven is, heeft Servië ook nog een aantal andere vlaggen. De civiele vlag van Servië en de Servische handelsvlag hebben dezelfde driekleur, maar zonder schild. De oorlogsvlag ter zee van Servië heeft een rode achtergrond met in de linkerbovenhoek de nationale Servische dienstvlag met een witte omlijning. Deze vlaggen werden allemaal in gebruikt genomen op 16 augustus 2004, in 2010 werd het wapen echter iets aangepast.

Servische vlag regels

Een Servische vlag als eerbetoon aan Servië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Servische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Servische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Servië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier