Singaporese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Singaporese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Singapore voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Singapore kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Singaporese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Singaporese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Singapore kopen?

Op zoek naar een Singaporese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Singaporese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Singapore is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Singaporese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Singaporese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Singaporese vlag? Kies voor de vlag van Singapore van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Singaporese vlag

De vlag van Singapore is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit twee horizontale banen. Deze horizontale banen zijn even breed en nemen dus elk de helft van de vlag in. De bovenste baan is rood van kleur en de onderste baan heeft een witte kleur. In de linkerbovenhoek is een embleem afgebeeld, dit is een witte baan met vijf witte vijfpuntige sterren. De rode kleur staat symbool voor de universele broederschap en de gelijkheid van het Singaporese volk. Het heldere wit van de onderste baan staat voor de deugd en de zuiverheid. De witte halvemaan staat voor de jonge natie die aan het opbloeien is. De vijf sterren symboliseren vrede, vooruitgang, gelijkheid, rechtvaardigheid en de democratie. De vlag is een belangrijk symbool geworden voor de onafhankelijkheid van Singapore. De huidige nationale Singaporese vlag werd aangenomen op 3 december 1959 en onthuld bij de installatie van Yang Di-Peruan Negara, het toenmalige staatshoofd. Het ontwerp van de vlag werd bedacht door Dr. Ton Chin Chye, de vicepremier.

Naast de beschreven vlag die wij kennen als de civiele vlag of de dienstvlag heeft Singapore een aparte handelsvlag, dienstvlag ter zee en oorlogsvlag ter zee. Singapore heeft geen militaire vlag te land. De handelsvlag van Singapore heeft een rode achtergrond met hierop een wit embleem, dit is een witte cirkel met hierin het witte symbool met de maan en de vijf sterren, echter is dat symbool hier een kwartslag linksom gedraaid. De dienstvlag ter zee van Singapore heeft een donkerblauwe achtergrond met in het kanton, de linkerbovenhoek van de vlag, de staatsvlag en op de rechterhelft een rood-witte ster. De oorlogsvlag ter zee heeft een witte achtergrond, ook met de staatsvlag in het kanton en een soortgelijk embleem op de rechterhelft. Deze vlaggen werden aangenomen op 3 december 1959.

Singaporese vlag regels

Een Singaporese vlag als eerbetoon aan Singapore hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Singaporese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Singaporese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Singapore online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier