Sloveense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Zoek je een Sloveense vlag voor thuis, een bedrijf, congres of evenement? Bij DVC leveren wij de vlag van Slovenië met haar sprekende kleuren. Door DVC wordt de vlag van Slovenië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel met zorg en toewijding geproduceerd. Onze Sloveense vlaggen zijn wind-, water- en UV bestendig en de kleuren zijn 100% kleurecht. Een mooie Sloveense vlag van lange levensduur bestel je bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Slovenië kopen?

Ontdek de Sloveense sfeer met een vlag van Slovenië geproduceerd bij DVC. De vlag van Slovenië voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Sloveense vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Sloveense vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Sloveense vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor langdurig genieten van je Sloveense vlag koop je een vlag bij DVC van de beste kwaliteit!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Sloveense vlag

De Sloveense vlag is een driekleur, de vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren wit-blauw-rood, met in de linkerbovenhoek het wapen van Slovenië geplaatst. De drie kleuren van de vlag zijn de pan-Slavische kleuren, maar werden al ver voor de opkomst van het panslavisme gebruikt op wapenschilden en ook werden de kleuren al gezien als nationale kleuren. De volgorde van de kleuren van de Sloveense vlag is hetzelfde als de vlag van Rusland. Het wapen van Slovenië dat op de vlag is afgebeeld is een blauw schild met een rode rand met hierop de Triglav afgebeeld. De Triglav is de hoogste berg in Slovenië en is 2864 meter, deze berg bevindt zich in de Julische Alpen. Het Sloveense wapen werd in 1991 ontworpen.

De eerste nationale vlag in het gebied van het huidige Slovenië was de vlag van het Koninkrijk Slovenië dat werd gevormd in 1699. Het land werd de facto bestuurd door de Habsburgse monarchie. De vlag van het Koninkrijk Slovenië was een horizontale tweekleur, de vlag bestond dus uit een witte en een blauwe liggende baan. Hierna werd het Koninkrijk Slovenië opgenomen in het Koninkrijk Kroatië en Slovenië. Dit Koninkrijk viel onder de Hongaarse Kroon. In deze periode, van 1868 tot 1918, werd de kleur rood toegevoegd aan de vlag. Na de val van het Koninkrijk Kroatië en Slovenië ontstond het Koninkrijk Joegoslavië. De vlag van dit Koninkrijk had de kleursamenstelling blauw-wit-rood in tegenstelling tot het eerdere rood-wit-blauw. In 1990 werd Slovenië zelfstandig en kreeg het land dus ook haar eigen vlag, deze is gelijk aan de huidige vlag met de kleursamenstelling wit-blauw-rood.

Sloveense vlag regels

Een Sloveense vlag als eerbetoon aan Slovenië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Sloveense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Sloveense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Slovenië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier