Slowaakse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Slowaakse vlag met haar herkenbare kleuren wordt door DVC geleverd als vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of als tafelvlag. Door de jarenlange ervaring van DVC garanderen wij een lange levensduur. Onze Slowaakse vlag is wind-, water- en UV bestendig en de kleuren zijn 100% kleurecht. Wanneer je opzoek bent naar een Canadese vlag voor thuis, een evenement of andere aangelegenheid zit je bij DVC goed.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Slowakije kopen?

Ontdek de Slowaakse vlag van DVC. De vlag van Slowakije voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Slowaakse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Slowaakse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Slowaakse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor jarenlang vlagplezier kies je voor een vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Slowaakse vlag

De vlag van Slowakije is een horizontale driekleur, dat wil zeggen dat er horizontale drie banen op de vlag te zien zijn. De kleuren zijn in de kleurvolgorde wit-blauw-rood, ook staat het wapen van Slowakije op de vlag afgebeeld. Het Slowaakse wapen is rood schild met een wit dubbelkruis in het midden en onderaan drie heuvels. De heuvels staan voor drie bergketens in het noorden van het oude koninkrijk Hongarije. Het wapen is al sinds de 16e eeuw het symbool voor Slowakije. De kleuren van de vlag van Slowakije zijn Pan-Slavische kleuren en komen dus veel terug in vlaggen van andere, van oorsprong, Slavische landen.

In het revolutie jaar 1848 is er voor het eerst sprake van een wit-blauw-rode driekleur voor Slowakije. Slowakije was in die tijd onderdeel van Oostenrijk-Hongarije, maar in 1848 waren er veel opstanden en revoluties. In eerste instantie was de vlag van de opstandelingen in het huidige Slowakije rood en wit, maar al snel werd blauw daaraan toe gevoegd. Het gebruik van deze vlag werd verboden in de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie die Oostenrijk-Hongarije opvolgde, toch bleef de wit-blauw-rode driekleur het symbool van de Slowaken. Na de eerste wereldoorlog ontstond Tsjecho-Slowakije die initieel een vlag met de kleurcombinatie wit-rood hees, daar werd na twee jaar een blauwe driehoek op geplakt om Slowakije te symboliseren. Deze vlag is nog steeds de Nationale vlag van Tsjechië. De Slowaakse driekleur had in Tsjecho-Slowakije geen officiële status tot 1938 toen Slowakije autonomie binnen Tsjecho-Slowakije kreeg. In 1939 werd Slowakije onafhankelijk, maar werd in de Tweede Wereldoorlog een Duitse vazalstaat. Na de tweede wereldoorlog werd Tsjecho-Slowakije met haar vlag hersteld. Dit duurde tot 1990 toen Slowakije voor een tweede keer autonomie verkreeg op 3 september 1993 werd Slowakije een onafhankelijke staat met haar eigen huidige nationale vlag. Het wapen werd toegevoegd aan de driekleur om ervoor te zorgen dat de vlag van Slowakije en Rusland niet te veel op elkaar leken.

Slowaakse vlag regels

Een Slowaakse vlag als eerbetoon aan Slowakije hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Slowaakse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Slowaakse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Slowakije online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier