Slowaakse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van Slowakije is een symbool van nationale trots en geschiedenis. Deze vlag bestaat uit drie gelijke horizontale banen in de kleuren wit, blauw en rood, met het wapenschild van Slowakije in de bovenhoek aan de hijskant. Bij DVC vind je de Slowakije vlag van de hoogste kwaliteit. Voeg een vleugje Slowaakse cultuur toe aan elke gelegenheid met onze duurzame vlaggen die met zorg zijn vervaardigd.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De opties van de Slowaakse vlag

Bij DVC heb je volledige vrijheid om de perfecte Slowakije vlag samen te stellen, helemaal naar jouw wensen! Ontdek een scala aan opties om aan elke toepassing te voldoen:

 • Tafelvlag: kies het formaat van 10 x 15 cm en het duurzame Acetaat doektype voor een elegante tafelpresentatie. Uitgevoerd met een lusje en koordje voor eenvoudige plaatsing.
 • Bootvlag: ga voor de kleinere 20 x 30 cm variant met Spun-Poly doektype en geniet van de gemakkelijke bevestiging dankzij de kopband, lusje en koord. Of kies de grotere 40 x 60 cm optie voor nog meer impact op het water.
 • Gevelvlag: voor een indrukwekkende uitstraling aan de gevel bieden we twee formaten: 70 x 100 cm, geschikt voor een vlaggenstok van 1,5 meter, en het populaire formaat van 100 x 150 cm, geschikt voor een vlaggenstok van 2 meter. Beide uitvoeringen hebben een stevige kopband, lusje en koord, en zijn gemaakt van duurzaam Spun-Poly.
 • Mastvlag: voor het grotere werk hebben we twee opties om uit te kiezen. Ga voor het formaat van 150 x 225 cm, geschikt voor een mast van 6 of 7 meter, of kies de indrukwekkende 200 x 300 cm variant, geschikt voor een mast van 8 of 9 meter. Beide mastvlaggen zijn uitgevoerd met een sterke kopband en clips, en vervaardigd van hoogwaardig Spun-Poly materiaal.

Mix en match de formaten en doektypen om jouw ideale Slowaakse vlag te creëren. Bij DVC staan we klaar om je te helpen met je keuzes, zodat je met trots kunt vliegen met jouw unieke Slowakije vlag!

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Nieuwe ontwikkelingen in de productie van Slowaakse vlaggen

Moderne technologieën hebben de productie van Slowakije vlaggen getransformeerd. Digitale printtechnieken leveren haarscherpe en levendige kleuren op, terwijl milieuvriendelijke inkt duurzaamheid bevordert. Vlaggen kunnen daarom nu beter aan specifieke klantwensen voldoen.

Ontwikkelingen in materialen, zoals Spun-Poly, maken Slowaakse vlaggen duurzamer en weerbestendig. Wind, regen en UV-straling hebben minder impact, waardoor vlaggen langer meegaan en hun kleur behouden.

Met de vooruitgang in vlaggenproductie is maatwerk populairder dan ooit. Jij kan nu vlaggen op maat bestellen met specifieke afmetingen, kleuren en ontwerpen. Dit opent nieuwe mogelijkheden jouw unieke stijl te tonen met gepersonaliseerde vlaggen die met trots wapperen.

Verken de geschiedenis van de vlag van Slowakije

Verken de geschiedenis van de vlag van Slowakije, een nationaal symbool doordrenkt van betekenis en identiteit. Sinds de aanneming op 3 september 1992 heeft de Slowaakse vlag een fascinerende evolutie doorgemaakt, met diepe symboliek in elke kleur en elk ontwerpelement. Het ontwerp, een driekleur met het Wapen van Slowakije in de bovenhoek, straalt trots en erfgoed uit.

 • 1848: de kleurencombinatie wit-blauw-rood ontstaat tijdens de revoluties in Oostenrijk-Hongarije, toen Slowaakse opstandelingen een rood-witte vlag gebruikten, later verrijkt met blauw, zonder het wapen.
 • 1868: de huidige kleurenvolgorde, wit-blauw-rood, wordt vastgesteld als de standaardcombinatie van de Slowakije vlag.
 • 1918: na de ontbinding van Oostenrijk-Hongarije wordt Tsjecho-Slowakije gevormd, met de wit-blauw-rode vlag met blauwe driehoek als het symbool van Slowakije.
 • 1938: het Verdrag van München geeft Slowakije autonomie en wordt de wit-blauw-rode vlag officieel voor het autonome gebied.
 • 1939-1945: tijdens de Eerste Slowaakse Republiek blijft de vlag in gebruik, maar zonder het wapen.
 • 1990: de wit-blauw-rode vlag wordt officieel de vlag van de Slowaakse Republiek in Tsjecho-Slowakije, nog steeds zonder het wapen.
 • 1992: het wapen wordt toegevoegd aan de Slowakije vlag, om verwarring met andere vlaggen te voorkomen, en op 3 september 1992 wordt de vlag voor het eerst gehesen bij de Burcht van Bratislava.

Slowaakse vlag kopen

Haal de Slowakije vlag in huis met de garantie van de beste kwaliteit en langste levensduur bij DVC. Als dé specialist in vlaggen hebben we alle landenvlaggen, waaronder de vlag van Slowakije, op voorraad. Hierdoor kunnen we je binnen twee werkdagen een 100% Nederlands product leveren.

Bij DVC streven we naar Friese nuchterheid en persoonlijk advies, dus voor vragen over het kopen van de vlag van Slowakije staan we altijd voor je klaar. Neem contact met ons op via onze online chat, bel ons op 031 (0)519 228 228 of gebruik het contactformulier op onze website. Laat jouw trots zien met de Slowaakse vlag van DVC en ervaar onze voordelen in hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en snelle levering!

Veelgestelde vragen

Wat betekent de Slowaakse vlag?

De vlag van Slowakije symboliseert de eenheid van het Slowaakse volk en hun Slavische afkomst. De kleurencombinatie wit-blauw-rood staat sinds de 19e eeuw voor de Slowaakse natie, terwijl het wapenschild de Tatra, Kleine Fatra, Grote Fatra en Mátra-bergketens vertegenwoordigt.

Hoe heette Slowakije eerst?

Voorafgaand aan de oprichting van Slowakije in zijn huidige vorm, was het land deel van Tsjecho-Slowakije. Na de val van Oostenrijk-Hongarije in 1918 werd Tsjecho-Slowakije opgericht, en het splitste zich later vreedzaam op in Tsjechië en Slowakije in 1993.