Soedanese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Soedanese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Soedan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Soedan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Soedanese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Soedanese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Soedan kopen?

Op zoek naar een Soedanese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Soedanese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Soedan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Soedanese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Soedanese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Soedanese vlag? Kies voor de vlag van Soedan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Soedanese vlag

De vlag van Soedan is een horizontale driekleur, dat betekent dat op de vlag van Soedan drie gelijke horizontale banen staan, met de kleurcombinatie rood-wit-zwart en aan de hijs zijde een groene driehoek. De vlag van Soedan bestaat uit de zogenaamde pan-Arabische kleuren wat wil zeggen dat veel Arabische landen dezelfde kleuren in hun vlag gebruiken als in de Soedanese vlag gebruikt worden. De groene driehoek in de vlag van Soedan staat voor de islam en de welvaart, de rode balk staat voor vooruitgang, revolutie, socialisme en de offers voor onafhankelijkheid. De witte kleur staat voor vrede, optimisme en licht, ook herinnert de witte kleur aan de vlag die gebruikt is voor de revolutie in het jaar 1924. De band met de rest van Afrika wordt uitgedrukt in de zwarte band. In het Arabisch betekent Soedan ook Zwart.

In 1899 werd er een verband gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk en Egypte, wat indirect bestuurd werd door het Verenigd Koninkrijk, om samen Soedan te besturen. Vanaf 1899 tot het jaar 1956 heette Soedan dan ook Anglo-Egyptisch Soedan. In die periode had Soedan geen nationale vlag, maar werd de vlag van het Verenigd Koninkrijk, ook wel de Union Flag, en de vlag van Egypte, die in die tijd 3 keer veranderde, samen gehesen. De vlag van het Verenigd Koninkrijk had altijd een ere plaats. In Suanki aan de rode zee was dit echter niet het geval, daar werd namelijk alleen de Egyptische vlag gehesen. In 1956 werd Soedan onafhankelijk en werd een blauw-geel-groene driekleur aangenomen als nationale vlag. Deze werd vervangen door een staatsgreep in 1969, toen werd op 20 mei 1970 de huidige nationale vlag van Soedan aangenomen.

Soedanese vlag regels

Een Soedanese vlag als eerbetoon aan Soedan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Soedanese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Soedanese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Soedan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier