Somalische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Somalische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Somalië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Somalië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Somalische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Somalische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Somalië kopen?

Op zoek naar een Somalische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Somalische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Somalië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Somalische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Somalische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Somalische vlag? Kies voor de vlag van Somalië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Somalische vlag

De vlag van Somalië is blauw met een witte vijfpuntige ster. De kleur blauw is dezelfde kleur als de kleur blauw van de Verenigde Naties, dat komt doordat de Somalische vlag afgeleid is van de vlag van de verenigde Naties. De reden dat de Somalische vlag is afgeleid van de vlag van de Verenigde Naties is dat de Somalische vlag is ontworpen om de Verenigde Naties te bedanken voor de hulp die de verenigde Naties heeft gegeven bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Somalië. De huidige officiële symboliek geeft echter als verklaring dat de blauwe kleur de zeeën rond Somalië symboliseert. De vijfpuntige ster staat voor de vijf gebieden waarin Somaliërs leven: Somaliland, Italiaans-Somaliland, Djibouti, Ogaden dat nu in Ethiopië ligt en het noordoosten van Kenia. De vlag wordt nog steeds gezien als de etnische vlag van alle Somaliërs, ook na alle politieke problemen van het land.

De vlag van Somalië is in gebruik sinds 12 oktober 1954, het ontwerp van de Somalische vlag is door Mohammed Awale Liban ontworpen. Hetzelfde ontwerp is in de vlag van Puntland opgenomen, Puntland wilde namelijk overeenkomen met Somalië. De regering van Puntland, een de facto onafhankelijk land, hoopt dat de Somalische regering een federatie wil worden met Puntland als een van de deelstaten. Somaliland wil dit echter niet en wil graag onafhankelijk worden. Het ontwerp van de vlag is ook opgenomen in het wapen van Somalië, dit wapen is in gebruik sinds 10 oktober 1956. Het wapen bestaat uit een schild met hierop de Somalische vlag en op dit schild is een gouden kroon geplaatst. Dit schild wordt gedragen door twee luipaarden, deze staan beide met een poot op een pijl. Deze twee pijlen zijn gekruist en hieromheen zijn palmbladeren en lint weergegeven. Het wapen van Somalië is twee jaar later in gebruik genomen dan de vlag.

Somalische vlag regels

Een Somalische vlag als eerbetoon aan Somalië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Somalische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Somalische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Somalië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier