Spaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Zoek je een Spaanse vlag voor thuis, op een congres of voor een evenement? Bij DVC leveren wij de vlag van Spanje met heldere kleuren en een lange levensduur. Door DVC wordt de vlag van Spanje voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel met zorg en toewijding geproduceerd. Onze Spaanse vlaggen zijn wind-, water- en UV bestendig en de kleuren zijn 100% kleurecht. Voor een Spaans tintje ben je hier bij DVC op de goede plek!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Spanje kopen?

Opzoek naar een Spaanse vlag met een lange levensduur? De vlag van Spanje voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Spaanse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Spaanse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Spaanse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Koop je een Spaanse vlag bij DVC? Dan ben je verzekerd van een kwalitatief product!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Spaanse vlag

In 1759 constateerde de Spaanse koning dat de vlaggen in Europa in zijn ogen te veel op elkaar leken, vele Europese vlaggen bestonden voor een groot deel uit wit. De Spaanse koning constateerde dat dit onhandig was tijdens een oorlog, omdat het dan niet duidelijk was wie vriend en wie vijand was. Dit was vooral op het water een groot probleem. Als gevolg van deze constatering werd er een nieuwe marine vlag voor Spanje ontworpen. De nieuwe Spaanse marine vlag bestond uit de kleurencombinatie rood-geel-rood in drie banen waarvan de middelste het breedst was. Ook was op deze Spaanse vlag een wapen afgebeeld. Eerst werd de vlag als marinevlag gebruikt, later ook als nationale Spaanse vlag.

In 1931 werd de koning afgezet en ontstond er een Spaanse Republiek, zij wilden een eigen vlag. Deze nieuwe vlag van Spanje werd een horizontale driekleur, drie horizontale gelijke banen met de kleuren rood-geel-indigo. Ook deze Spaanse vlag had een wapen, namelijk het nieuwe republikeinse wapen. Tijdens de burgeroorlog van 1936 tot 1939 vocht de regering onder de rood-geel-indigo vlag tegen de opstandelingen onder de rood-geel-rood vlag. De opstandelingen wonnen deze burgeroorlog, daarmee bleef dus ook de rood-geel-rood samenstelling van de Spaanse vlag. Het schild op de vlag van Spanje is vanaf 1938 tot 1981 vier keer veranderd. Op 19 december 1981 werd de huidige nationale Spaanse vlag officieel aangenomen, op deze Spaanse vlag werd opnieuw het republikeinse schild geplaatst. In de wet van 1981 waarin de huidige Spaanse vlag werd aangenomen wordt voorgeschreven dat overheidsgebouwen zowel de nationale Spaanse vlag als de regionale vlag moeten hijsen.

Spaanse vlag regels

Een Spaanse vlag als eerbetoon aan Spanje hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Spaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Spaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Spanje online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier