Spaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bestel de Spaanse vlag met hoge kwaliteit bij DVC, dé specialist in vlag en doek sinds 1936! De vlag van Spanje kun je herkennen aan de twee rode horizontale banen en een gele, met in het midden van de vlag het wapen van Spanje. Hierin onderscheidt Spanje zich met de vlag van veel andere Europese vlaggen waarin alle banen evenveel oppervlakte innemen. Dankzij het zeefdrukproces wat wij bieden blijven de kleuren van de Spanje vlag nóg mooier.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende soorten vlaggen

Ben je op zoek naar de vlag van Spanje? Dan hoef je niet verder te zoeken dan DVC! DVC maakt de Spaanse vlag met zorg en volgens jouw wensen. Je kunt bij DVC de Spaanse vlag bestellen in verschillende maten.

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten en heeft zowel een goede trek- als naadsterkte. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Bij DVC kunt u erop vertrouwen dat u de beste kwaliteit krijgt, dankzij onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met behulp van zowel zeefdruk als digitaal drukken. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Onze gevelvlaggen en bootvlaggen zijn voorzien van een hoge kwaliteit afwerking, inclusief een kopband, lusje en koord, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt. De Spaanse vlag voor in de mast is voorzien van een kopband en clips, zodat de vlag eenvoudig kan worden gehesen.

De vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag van Spanje met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de Spaanse vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De betekenis van de Spaanse vlag

Spanje heeft een lange en rijke geschiedenis. Het was ooit het grootste wereldrijk van de vroegmoderne tijd en heeft een diepgaande invloed gehad op de geschiedenis, taal, religie en cultuur van het huidige Latijns-Amerika. Naast deze invloedrijke erfenis heeft Spanje ook een interessante geschiedenis als het gaat om de vlag en het wapen van het land. Hier zijn enkele interessante weetjes:

  • De rood-geel-rode kleurencombinatie van de Spaanse vlag wordt al sinds 1785 gebruikt. Deze kleuren hebben geen specifieke betekenis, maar werden gekozen door Karel III omdat ze opvielen tussen de witte vlaggen van andere Europese staten. Destijds waren de vlaggen op boten moeilijk te onderscheiden, dus een nieuwe vlag werd ontworpen door marineofficier Antonio Valdés y Fernández Bazán.
  • De huidige Spaanse vlag is sinds de invoering van de wet waarmee de vlag werd aangenomen op 19 december 1981 officieel in gebruik. In de volksmond wordt de vlag ook wel "Rojigualda" genoemd, een woord afgeleid van de woorden "rojo" (rood) en "gualda" (geel/goud).
  • Het wapen van Spanje toont de symbolen van vijf regio's die onder het gezag van het Spaanse koninkrijk staan: Castilië, Aragón, León, Navarra en Grenada. Het bevat ook het wapen van de heersende dynastie, het Huis Bourbon, en is geplaatst tussen de Zuilen van Hercules met het motto "Plus Ultra". Het gouden Spaanse koningskroon completeert het wapen.

Spaanse vlag regels

In Spanje hoort een vlag als eerbetoon ‘s nachts niet buiten te hangen. In Spanje gebeurt het hijsen van de vlag dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Spanje de nationale vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Spaanse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Spanje online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe oud is de Spaanse vlag?

De huidige kleurencombinatie werd officieel al aangenomen in 1785 in Spanje voor op de vlag. In de tussentijd zijn er vaak aanpassingen gemaakt, maar de kleuren zijn altijd hetzelfde geweest. De Eerste Spaanse Republiek ontstond in 1873 en verbood het gebruik van koninklijke elementen op wapens, vlaggen en andere symbolen. Na de terugkeer van de monarchie werd de Spanje vlag met kroon op het wapen weer ingesteld. Toen de Tweede Spaanse Republiek aan de macht kwam werd een nieuwe driekleur aangenomen in 1931 bestaande uit rood, geel en indigo. Na de Spaanse Burgeroorlog werd in 1936 besloten dat alleen nog rood-geel-rode vlaggen gevoerd zouden worden. De vlag die wij vandaag kennen is ingevoerd op 19 december 1981.

Hoe ziet de vlag van Spanje eruit?

De vlag van Spanje bestaat uit twee rode horizontale banen en een gele, met in het midden van de vlag het wapen van Spanje. De middelste gele baan is twee keer zo hoog als de rode banen. Hiermee onderscheidt Spanje zich van veel andere Europese vlaggen waarin alle banen evenveel oppervlak innemen. Het wapen van Spanje staat prominent op de vlag van Spanje. Het bestaat uit een aantal andere kleinere wapens die de belangrijkste voormalige koninkrijken en nu landsdelen moeten voorstellen. Ook bevindt zich op het wapen een gouden koninklijke kroon en een omlijsting, met aan beide zijden van het wapen een pilaar die samen de Zuilen van Hercules presenteren.