Sri Lankaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Sri Lankaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Sri Lanka voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Sri Lanka kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Sri Lankaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Sri Lankaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Sri Lanka kopen?

Op zoek naar een Sri Lankaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Sri Lankaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Sri Lanka is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Sri Lankaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Sri Lankaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Sri Lankaanse vlag? Kies voor de vlag van Sri Lanka van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Sri Lankaanse vlag

De vlag van Sri Lanka bestaat uit een geel kader dat de vlag opsplitst in twee delen. Het linkerdeel toont een verticale tweekleur, twee gelijke banen in de kleuren groen en oranje. Het rechterdeel van de vlag van Sri Lanka heeft een donkerrode achtergrond met hierop een leeuw met een zwaard in het geel, deze leeuw kijkt richting de hijszijde. In de vier hoeken van dit rode vlak zijn bladeren van de bodhiboom.

Alle elementen op de Sri Lankaanse vlag hebben een symbolische betekenis. De groene baan in het linker veld staat symbool voor de moslims en de oranje baan staat symbool voor de hindoeïstische Tamil-minderheid. Het gele kader waarin deze beide kleuren zijn opgenomen staat voor de andere minderheden van Sri Lanka. De leeuw op het rechter veld symboliseert de Singalezen, deze bevolkingsgroep vormt de meerderheid in Sri Lanka en deze bevolkingsgroep is in het merendeel boeddhistisch. De bladeren in de hoeken van het veld worden als heilig gezien in het boeddhisme, deze bladeren vertegenwoordigen de invloed van het boeddhisme op de maatschappij van Sri Lanka. Ook staan deze bladeren voor de vier verheven geestentoestanden, evenwichtigheid, vreugdevolle appreciatie, compassie en vriendelijkheid. Ook symboliseren deze bladeren de vier grootste religies in Sri Lanka, namelijk het boeddhisme, de islam, het hindoeïsme en het christendom. Het zwaard dat staat afgebeeld bij de leeuw staat symbool voor de onafhankelijkheid van Sri Lanka en de staart van de leeuw staat voor het achtvoudige pad uit het boeddhisme. De manen van de leeuw symboliseren wijsheid, meditatie en religiositeit. De baard symboliseert de puurheid van woorden en zijn neus de intelligentie. Het handstuk symboliseert de vier elementen, water, vuur, aarde en lucht. Deze vlag van Sri Lanka met haar uitgebreide symboliek wordt gevoerd sinds 17 december 1978.

Sri Lankaanse vlag regels

Een Sri Lankaanse vlag als eerbetoon aan Sri Lanka hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Sri Lankaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Sri Lankaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Sri Lanka online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier