Surinaamse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Vijf horizontale strepen in het rood, groen en wit, met in het midden een gele ster. Dit is de Surinaamse vlag die elke trotse Surinamer kent. Wil je met trots de kleuren op de vlag laten wapperen? Kies en bestel dan snel een Surinaamse vlag in onze webshop.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Surinaamse vlag: verschillende soorten en formaten

De Surinaamse vlag stel je zelf samen middels de configurator. Bepaal zelf welke vlag je wilt bestellen en welk formaat deze moet krijgen. Bij het samenstellen kies je uit de volgende opties voor je Surinaamse vlag:

  • Tafelvlag van acetaat-zijde: 10x15 cm
  • Bootvlag van Spun-Poly: 20x30 cm of 50x75 cm
  • Gevelvlag van Spun-Poly: 70x100 cm of 100x150 cm
  • Mastvlag van Spun-Poly: 150x225 cm of 200x300 cm

Ben je op zoek naar een ander formaat of een ander materiaal? Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte voor een Surinaamse vlag. Ook is het mogelijk via een offerte om een grotere bestelling dan 20 stuks te plaatsen.

Betekenis kleuren Surinaamse vlag

Zoals bij vele andere landenvlaggen, hebben ook de kleuren van de Surinaamse vlag een betekenis. Het rood in de vlag staat voor de vooruitgang en de strijd voor een beter bestaan. De groene kleur staat symbool voor de vruchtbaarheid van het Surinaamse land en het wit staat voor vrijheid en vrede. Ook de gele ster in het middel van de Surinaamse vlag heeft een betekenis: de ster staat voor eenheid.

Vlag Suriname: geschiedenis

De huidige Surinaamse vlag zoals we het nu kennen werd in 1975 tijdens de viering van het bereiken van de onafhankelijkheid, officieel in gebruik genomen. Maar voor deze vlag was er eerst een andere Surinaamse vlag die werd gebruikt.

Tussen 1959 en 1975 bestond de Surinaamse vlag uit een wit vlak met een zwart ovaal en vijf sterren. Iedere ster had een andere kleur, elke ster stond voor een bevolkingsgroep in Suriname:

  • Wit: Europeanen
  • Zwart: Afrikanen
  • Bruin: Hindoestanen
  • Rood: Indianen
  • Geel: Chinezen en Javanen
Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Surinaamse vlag: bestel nu

Heb je vragen of advies nodig over de Surinaamse vlag voordat je overgaat tot bestellen? Neem gerust contact met ons op. We zijn het gemakkelijkste bereikbaar via onze online chat of via 031 (0)519 228 228. We helpen je graag met het kiezen van de juiste Surinaamse vlag voor jou!