Surinaamse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Surinaamse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Suriname voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Suriname kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Surinaamse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Surinaamse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Suriname kopen?

Op zoek naar een Surinaamse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Surinaamse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Suriname is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Surinaamse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Surinaamse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Surinaamse vlag? Kies voor de vlag van Suriname van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Surinaamse vlag

De Surinaamse vlag is een horizontale vijfkleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit vijf liggende banen. De bovenste baan is groen, die eronder wit, de middelste rood, de volgende weer wit en de laatste is opnieuw groen gekleurd. De rode baan is breder en de witte banen smaller dan de groene banen, hierdoor ontstaat de verhouding 2:1:4:1:2. In het midden van de vlag, in de rode baan, is een vijfpuntige ster geplaatst in de kleur geel. De vlag werd tijdens de viering van de onafhankelijkheid in gebruik genomen, dit was op 25 november in het jaar 1975.

De kleuren hebben een eigen symbolische betekenis. De rode kleur staat symbool voor de strijd voor een beter bestaan en de vooruitgang. De kleur wit symboliseert gerechtigheid, vrede en vrijheid. De groene kleur van de Surinaamse vlag staat voor de vruchtbaarheid van Suriname. De ster staat voor de hoop op een betere toekomst, of een gouden toekomst wat aansluit bij de kleur van de ster. De ster is zo geplaatst dat twee benen van de ster op de grond staan, “met beide benen stevig op de grond”.

De vlag van Suriname die gevoerd werd tussen 1959 en 1975 was een witte vlag met hierop een zwart ovaal, ook een ellips genoemd, en vijf sterren. De vijf sterren hadden allemaal een andere kleur, wel waren ze allemaal zwart omlijnt. De kleuren van de vlaggen zijn rood, geel, bruin, zwart en wit. In deze vlag werden de verschillende bevolkingsgroepen vertegenwoordigd, de Afrikanen met zwart, de Hindoestanen met bruin, de Javanen en Chinezen met geel, de Indianen met rood en de Europeanen met wit. In 1975 werd deze vlag vervangen door de huidige vlag.

Surinaamse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Suriname hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Suriname gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Suriname kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Suriname online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier