Swazische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Swazische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Swaziland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Swaziland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Swazische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Swazische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Swaziland kopen?

Op zoek naar een Swazische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Swazische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Swaziland is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Swazische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Swazische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Swazische vlag? Kies voor de vlag van Swaziland van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Swazische vlag

De vlag van Swaziland bestaat uit twee blauwe banden en in het midden een bredere rode band, deze gekleurde banden worden gescheiden door twee smallere gele strepen. In het midden van de rode vlag is een embleem geplaatst. Het embleem bestaat uit een schild met twee speren, deze symbolen vertegenwoordigen de zelfstandigheid van Swaziland, ook staan ze voor de potentie om te strijden tegen vijanden die er eventueel komen. Het schild heeft de kleuren zwart en wit, deze kleuren staan symbool voor de vreedzame wijze waarop de mensen met verschillende huidskleuren in Swaziland samenleven.

De rode opvallende kleur onder het schild symboliseert de veldslagen die de inwoners van Swaziland in het verleden hebben gestreden. De gele kleur van de smalle banden staat voor de natuurlijke hulpbronnen van het land. De buitenste en blauwe kleur symboliseert de stabiliteit en vrede in Swaziland. De opperhoofdman Sobhuza II die later koning werd kende een vlag toe aan het legerkorps, op deze vlag is de huidige vlag later geïnspireerd. De vlag werd na het doen van een paar kleine aanpassingen de nationale vlag van het nu onafhankelijke koninkrijk Swaziland, het land was namelijk een kolonie van Groot-Brittannië. Het koninkrijk werd onafhankelijk op 6 september 1968, pas een maand later op 6 oktober werd de vlag officieel aangenomen.

Voor de huidige vlag had Swaziland een andere vlag. De Swazische vlag van 1894 tot 1902 was overwegend blauw. De vlag bestond uit elf blauwe banen, hiervan waren zes donkerblauw en vijf lichtblauw. Deze banen wisselden elkaar af en waren allen van gelijke breedte. In het midden van de vlag was een schild afgebeeld, dit is hetzelfde schild als nu op de huidige vlag geplaatst is. Na 1902 werd Swaziland het bezit van Groot-Brittannië en pas in 1968 bij de onafhankelijkheid kreeg Swaziland dus de huidige vlag.

Swazische vlag regels

Een Swazische vlag als eerbetoon aan Swaziland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Swazische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Swazische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Swaziland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier