Syrische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Syrische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Syrië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Syrië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Syrische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Syrische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Syrië kopen?

Op zoek naar een Syrische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Syrische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Syrië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Syrische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Syrische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Syrische vlag? Kies voor de vlag van Syrië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Sjaak

Was ok

Geschiedenis van de Syrische vlag

De vlag van Syrië is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen met drie verschillende kleuren. Alle drie banen van de vlag zijn even breed. De bovenste baan is rood, de middelste baan van de vlag is wit en de onderste baan is zwart van kleur. In de middelste en witte baan zijn twee sterren met vijf punten geplaatst in het groen. De kleuren rood, wit, zwart en groen zijn Pan-Arabische kleuren. Deze kleuren worden dan ook veel gebruikt in de vlaggen van andere Arabische landen, vooral het ontwerp van de vlag van Irak lijkt erg op de vlag van Syrië.

De huidige vlag van Syrië is al een keer eerder in gebruik geweest, dit was in de periode van 1958 tot 1961. In deze periode was het de vlag van de Verenigde Arabische Republiek, deze republiek was een federatie van Syrië en Egypte. De vlag werd opnieuw aangenomen in 1980 en is tot op de dag van vandaag de nationale vlag van Syrië. Naast de huidige vlag heeft Syrië meer vlaggen gekend. In de periode van 1932 tot 1958 werd er namelijk een groen-wit-zwarte driekleur gehesen met drie rode vijfpuntige sterren in de witte baan. Daarna is de huidige vlag drie jaar lang in gebruik geweest waarna er een kleine aanpassing kwam, er werd namelijk een groene ster aan de vlag toegevoegd. In 1972 werd de vlag opnieuw veranderd in de vlag van de Federatie van Arabische Republieken, dit was een poging Libië, Syrië en Egypte samen te brengen in een staat. Tijdens deze republiek werd er weer een horizontale driekleur gehesen met de kleuren rood, wit en zwart. Deze keer met een gouden adelaar in het midden van de vlag, deze vlag leek erg op de huidige vlag van Egypte. Deze republiek viel uiteen en sinds 1980 heeft Syrië dus haar huidige vlag.

Syrische vlag regels

Een Syrische vlag als eerbetoon aan Syrië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Syrische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Syrische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Syrië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier