Tadzjikistan vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar Tadzjiekse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Tadzjikistan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Tadzjikistan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Tadzjiekse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Tadzjiekse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Tadzjikistan kopen?

Op zoek naar een Tadzjiekse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Tadzjiekse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Tadzjikistan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Tadzjiekse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Tadzjiekse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Tadzjiekse vlag? Kies voor de vlag van Tadzjikistan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Tadzjiekse vlag

De vlag van Tadzjikistan is een horizontale driekleur, dit betekent dat de vlag is opgebouwd op drie liggende banen. De bovenste baan van de vlag is rood, de middelste wit en de onderste baan heeft een groene kleur. De middelste witte baan is net wat breder dan de andere twee banen. In de middelste baan is dan ook een embleem geplaatst. De kleuren van de vlag zijn afgeleid van de laatste vlag van Tadzjikistan, de vlag van in de tijd van de Sovjetrepubliek. Ook zijn rood, wit en groen de nationale Tadzjiekse kleuren. Rood staat voor de eenheid van Tadzjikistan, wit voor de katoenproductie en de groene kleur voor het landschap. Het embleem is een gouden kroon die omringd wordt door zeven sterren met vijf punten. De vlag van Iran lijkt inspiratie te zijn geweest voor de vlag van Tadzjikistan, dit is niet vreemd. De inwoners van Tadzjikistan en Iran liggen namelijk op het gebied van taal en cultuur dicht bij elkaar.

Voor de huidige vlag van Tadzjikistan had het land een vlag met invloeden van de Socialistische Sovjetrepubliek waar zij in die tijd deel van uitmaakten. De vlag was rood met een bredere witte en een smallere groene baan. Boven deze twee banen was in de linkerbovenhoek een geel embleem geplaatst, dit embleem bestond uit een hamer en een sikkel. Deze vlag werd aangenomen op 20 maart 1953 door de Tadzjiekse SSR. Deze vlag van de SSR van Tadzjikistan heeft echter veel kleinere en wat grotere veranderingen doorgemaakt in de tijd van de Sovjet-Unie. Uiteindelijk werd deze vlag veranderd naar de huidige nationale vlag van Tadzjikistan, dit gebeurde op 24 november in het jaar 1992.

Tadzjiekse vlag regels

Een Tadzjiekse vlag als eerbetoon aan Tadzjikistan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tadzjiekse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Tadzjiekse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Tadzjikistan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier