Taiwanese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Taiwanese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Taiwan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Taiwan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Taiwanese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Taiwanese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Taiwan kopen?

Op zoek naar een Taiwanese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Taiwanese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Taiwan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Taiwanese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Taiwanese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Taiwanese vlag? Kies voor de vlag van Taiwan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Taiwanese vlag

De vlag van de Republiek China, beter bekend als Taiwan, heeft een rode achtergrond met in de linkerbovenhoek een donkerblauw veld met een wit embleem. Het witte embleem is een stilistische zon met twaalf zonnestralen. De Republiek China, ofwel Taiwan, heeft sinds 1949 de facto gezag over het eiland naast China en de nabijgelegen kleinere eilanden. De vlag van Taiwan is het bekendste symbool van Taiwan en wordt ook wel “de Blauwe hemel, witte zon en geheel rode aarde” genoemd. De vlag is al ontworpen in 1906, toch werd de vlag pas in gebruik genomen als nationale vlag in 1928.

De vlag heeft een symbolische betekenis, zo staan de twaalf zonnestralen van de witte zon voor de twaalf maanden en de twaalf traditionele Chinese uren. Elk van deze Chinese uren komt overeen met twee moderne uren, dit symboliseert de vooruitgang van tijd. Het ontwerp van de huidige vlag is geïnspireerd op de vlag van de Verenigde Staten van Amerika. Het rode vlag wordt zoals eerdergenoemd ook wel de rode aarde genoemd, dit rode vlak stond van oorsprong symbool voor het bloed dat vloeide van de revolutionairen die de Qing-dynastie omver geworpen hadden om de republiek te stichten. Tijdens het Chinese keizerrijk werden de kleuren gelinkt aan de drie principes, deze symboliek wordt nog steeds gebruikt. Het blauw symboliseert democratie, het wit de welvaart en rood het nationalisme. Ook staan de kleuren voor deugden zoals helderheid, vrijheid, eerlijkheid, zelfopoffering en gelijkheid.

Voor de Republiek China, ofwel Taiwan, was Republiek Fromosa de republiek die zich op het eiland vestigde. Deze republiek voerde een blauwe vlag met hierop een tekening van een tijger, deze tekening had veel details. In 1895 werd het blauwe vlak met de zon al ontworpen door de Lu Haodong, dit ontwerp zou later in 1949 op een rode achtergrond geplaatst worden en hiermee ontstond de huidige vlag.

Taiwanese vlag regels

Een Taiwanese vlag als eerbetoon aan Taiwan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Taiwanese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Taiwanese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Taiwan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier