Geschiedenis van de Tanzaniaanse vlag
De vlag van Tanzania, met als volledige naam Verenigde Republiek Tanzania, is opgebouwd uit vijf diagonale banen, de middelste baan is zwart met daaromheen twee smallere gele banen. De baan die linksboven in de vlag is geplaatst is groen en de baan rechtsonder is blauw. De vlag werd aangenomen in het jaar 1964, dit was hetzelfde jaar als het jaar waarin het land ontstond. Het land is ontstaan door het samengaan van de Volksrepubliek Zanzibar en Pemba met Tanganyika. De naam van het land is dan ook een combinatie van deze twee landen van de voormalige landen. Het land Tanzania is erg bekend door de Kilimanjaro, een bergmassief wat zich in het noordoosten van Tanzania bevindt.
De kleuren van de vlag hebben een symbolische betekenis. De groene kleur staat symbool voor de vegetatie, het zwart vertegenwoordigt de Swahili inwoners van Tanzania, het blauw staat symbool de Indische oceaan en de gele strepen staan voor de rijkdom aan mineralen van Tanzania. Zoals de naam dus een combinatie is van namen, zo is de vlag ook een combinatie van de vlaggen van beide landen. De vlag van Tanganyika was een vlag met horizontale banen in de kleuren groen, geel, zwart, geel, groen. De eerdere vlag van Zanzibar tot 1964 was een horizontale driekleur, deze drie liggende banen hadden de kleuren zwart, geel en blauw. Sinds het jaar 2005 in de maand januari gebruikt Zanzibar een blauw, zwart, groene vlag met drie liggende banen met in de linkerbovenhoek de vlag van Tanzania. Zanzibar behoort tot de Verenigde Republiek Tanzania, toch heeft Zanzibar een semiautonome status. De huidige vlag van Tanzania wordt gebruikt als dienstvlag te land, civiele vlag, militaire vlag te land, handelsvlag, dienstvlag ter zee en militair vlag ter zee.
Tanzaniaanse vlag regels
Een Tanzaniaanse vlag als eerbetoon aan Tanzania hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tanzaniaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een Tanzaniaanse vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Tanzania online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier