Thaise vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Thaise vlag, met als bijnaam de driekleurige vlag in het Thais, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Thailand voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Thailand kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Thaise vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Thaise vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Thailand kopen?

Op zoek naar een Thaise vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Thaise vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Thailand is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Thaise tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Thaise vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Thaise vlag? Kies voor de vlag van Thailand van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Thaise vlag

De vlag van Thailand is een vlag met vijf horizontale, dus liggende, banen. De bovenste baan is rood, de baan eronder wit, de middelste baan heeft een blauwe kleur, de baan erna wit en de onderste baan is rood van kleur. De verhoudingen van de vlag zijn 1:1:2:1:1, dit betekent dus dat de middelste blauwe baan twee keer zo breed is als de andere banen. De rode kleur symboliseert de natie, de witte kleur staat symbool voor de godsdienst en het blauw symboliseert de koning. De Thaise bijnaam van de vlag is Thong Trairong, dit betekent driekleurige vlag. De Thaise vlag doet denken aan de vlag van Costa Rico, de rode en blauwe kleur zijn enkel omgedraaid.

Voor de huidige vlag heeft Thailand een aantal andere vlaggen gevoerd. De eerste Thaise vlag werd gebruikt toen het land nog Siam heette, dit was in de periode van 1656 tot 1688. In deze periode was het regeringstijdperk van de koning Narai, deze vlag was effen rood. Door de tijd heen werden er volgens verschillende bronnen vele symbolen op de vlag geplaatst, eigenlijk alleen in het wit. Zo werd er een wit wiel aan de vlag toegevoegd, dit wiel symboliseerde een chakra, een boeddhistisch symbool. Ook werd er een witte cirkel en zon op de vlag geplaatst of een witte olifant in een chakra. Deze vlaggen en hun gebruik waren niet officieel. De eerste officiële vlag van Thailand was rood met hierop een witte olifant, deze vlag werd gevoerd van 1855 tot 1916. In het jaar 1916 werd het ontwerp van de vlag van Thailand dus veranderd en kwam er een rode vlag met witte horizontale strepen, dit ontwerp lijkt erg op het huidige ontwerp. Een jaar later werd de middelste rode band vervangen door een blauwe band, zo ontstond dus de huidige vlag. Deze vlag werd officieel aangenomen op 28 september 1917.

Thaise vlag regels

Een Thaise vlag als eerbetoon aan Thailand hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Thaise vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Thaise vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Thailand online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier