Togolese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Togolese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Togo voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Togo kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Togolese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Togolese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Togo kopen?

Op zoek naar een Togolese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Togolese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Togo is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Togolese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Togolese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Togolese vlag? Kies voor de vlag van Togo van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Togolese vlag

De vlag van Togo is een horizontale vijfkleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit vijf liggende banen. De bovenste baan is groen, de volgende geel, die erna weer groen, de andere geel en de laatste ook groen. In het kanton, de linkerbovenhoek van de vlag, is een rood vierkant geplaatst met hierop ene witte ster met vijf punten. Deze vlag is aangenomen in 1960 op 28 april.

De kleuren van de Togolese vlag zijn Pan-Afrikaanse kleuren, deze kleuren komen dus veel voor op vlaggen van landen op het continent Afrika. Deze kleuren zijn oorspronkelijk afgeleid van de vlag van Ethiopië en diende als inspiratiebron voor veel Afrikaanse landen voor de onafhankelijkheid en de dekolonisatie. Ethiopië is namelijk, met uitsluiting van een korte Italiaanse bezetting, nooit een kolonie geweest. Aan elke kleur van deze vlag wordt een symbolische betekenis toegekend. De groene kleur staat symbool voor de hoop een goede toekomst en het nieuwe tijdperk van Togo dat is aangebroken met de onafhankelijkheid van het land. De kleur staat ook voor de landbouw, die de basis vormt van de oorsprong van de bevolking van Togo. De gele kleur staat voor eenheid in geheel Togo en de witte kleur van de vijfpuntige ster symboliseert wijsheid en vrede. De indeling met de vijf strepen staat symbool voor de verscheidenheid van het land, hierin zou eenheid rusten. Ook staan de vijf banen voor de vijf vingers waarmee zij de hoedanigheid voor actie vertegenwoordigen in de vlag. Ook zouden de vijf banen kunnen verwijzen naar de vijf regio’s van Togo. De ster symboliseert het leven, de innerlijke ontwikkeling en het volk. Ook staat de ster voor het bloed en de strijd om onafhankelijkheid en de wil dit te behouden.

Togolese vlag regels

Een Togolese vlag als eerbetoon aan Togo hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Togolese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Togolese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Togo online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier