Geschiedenis van de Tongaanse vlag
De vlag van Tonga is rood met in de linkerbovenhoek een wit vlak met een klein rood kruis. De kleuren van de Tongaanse vlag hebben symbolische betekenis, het rode kruis staat symbool voor het christendom, het wit staat voor reinheid en het rood in de rest van de vlag staat voor het bloed van Jezus Christus dat hij verloor tijdens de kruisiging. Deze Christelijke betekenis van de vlag komt doordat, in 2014, 97% van de bevolking zichzelf als Christen beschouwde.
De oudste nationale vlag van Tonga werd omstreeks 1840 officieel, toen George Tapou koning werd. Daarna in 1862 werd een witte vlag met een rood kruis aangenomen, deze vlag bleek in 1863 dezelfde te zijn als die van het rodekruis en moest dus toen weer veranderd worden. De koning zocht hiervoor de hulp van Shirley Waldemar Baker en samen maakte ze een nieuwe grondwet, met een nieuw vlag, wapen en volkslied. De grondwet werd officieel in 1875, maar de nieuwe vlag werd al gebruikt sinds 1866. De vlag van 1875 was de huidige vlag en mag volgens artikel 47 van de grondwet nooit meer veranderd worden.
Tongaanse vlag regels
Een Tongaanse vlag als eerbetoon aan Tonga hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tongaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een Tongaanse vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Tonga online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier