Tongaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Tongaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Tonga voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Tonga kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Tongaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Tongaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Tonga kopen?

Op zoek naar een Tongaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Tongaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Tonga is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Tongaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Tongaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Tongaanse vlag? Kies voor de vlag van Tonga van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Tongaanse vlag

De vlag van Tonga is rood met in de linkerbovenhoek een wit vlak met een klein rood kruis. De kleuren van de Tongaanse vlag hebben symbolische betekenis, het rode kruis staat symbool voor het christendom, het wit staat voor reinheid en het rood in de rest van de vlag staat voor het bloed van Jezus Christus dat hij verloor tijdens de kruisiging. Deze Christelijke betekenis van de vlag komt doordat, in 2014, 97% van de bevolking zichzelf als Christen beschouwde.

De oudste nationale vlag van Tonga werd omstreeks 1840 officieel, toen George Tapou koning werd. Daarna in 1862 werd een witte vlag met een rood kruis aangenomen, deze vlag bleek in 1863 dezelfde te zijn als die van het rodekruis en moest dus toen weer veranderd worden. De koning zocht hiervoor de hulp van Shirley Waldemar Baker en samen maakte ze een nieuwe grondwet, met een nieuw vlag, wapen en volkslied. De grondwet werd officieel in 1875, maar de nieuwe vlag werd al gebruikt sinds 1866. De vlag van 1875 was de huidige vlag en mag volgens artikel 47 van de grondwet nooit meer veranderd worden.

Tongaanse vlag regels

Een Tongaanse vlag als eerbetoon aan Tonga hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tongaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Tongaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Tonga online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier