Tsjadische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Tsjadische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Tsjaad voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Tsjaad kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Tsjadische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Tsjadische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Tsjaad kopen?

Op zoek naar een Tsjadische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Tsjadische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Tsjaad is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Tsjadische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Tsjadische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Tsjadische vlag? Kies voor de vlag van Tsjaad van DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Tsjadische vlag

De vlag van Tsjaad is een verticale driekleur, dit houdt in dat de vlag bestaat uit drie staande banen. De linker baan is blauw, de middelste baan is geel en de rechterbaan is rood. Deze drie banen hebben zijn van gelijke breedte. De vlag van Tsjaad lijkt erg op de vlag van Roemenië, alleen de tint blauw verschilt. De blauwe kleur van de vlag van Roemenië heeft een lichtere kleur blauw dan de vlag van Tsjaad. Dat deze twee vlaggen zoveel overeenkomsten hebben is toeval, de landen zijn niet aan elkaar verwant. De vlag van Tsjaad is een combinatie van de Pan-Afrikaanse kleuren en de vlag van Frankrijk, de Franse tricolore.

De vlag van Tsjaad werd op 6 november 1959 aangenomen, dit was het jaar dat Tsjaad zich voorbereidde op haar onafhankelijkheid. De kleuren van de vlag hebben een eigen symbolische betekenis. De blauwe kleur staat voor de lucht en het water in het zuidelijke gedeelte van het land Tsjaad, ook staat het blauw voor hoop. De gele kleur in het midden van de vlag symboliseert de Sahara die zich in het noorden van Tsjaad bevindt, ook staat het geel voor de zon. De rode kleur staat symbool voor de nationale opofferingsgezindheid en de moed.

Voor de huidige vlag heeft Tsjaad een aantal andere vlaggen gevoerd. In het jaar 1339 werd in het gebied wat wij nu kennen als Tsjaad de vlag van Kanem gehesen, dit was een witte vlag met hierop een stilistische groene boom afgebeeld. Vanaf 1381 was in het gebied rond het huidige Tsjaad een nieuwe staat ontstaan, deze staat voerde een bruine vlag met een horizontale witte halvemaan. Na deze staten heeft Tsjaad lang onder Frans bestuur gestaan en daarmee dus ook vele vlaggen gehesen waarop de Franse vlag te zien was. De huidige vlag werd aangenomen in 1959.

Tsjadische vlag regels

Een Tsjadische vlag als eerbetoon aan Tsjaad hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tsjadische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Tsjadische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Tsjaad online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier