Tsjechische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Tsjechische vlag kun je met haar kleurrijke en grafische ontwerp bestellen bij DVC. De Tsjechische vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel kan door DVC geleverd worden. Door de druktechniek van DVC blijven de sprekende kleuren van de vlag helder en zijn ze 100% kleurecht. De Tsjechische vlag is wind-, water- en UV bestendig en heeft daarmee een lange levensduur. Voor een vlag van Tsjechië kies je daarom voor een vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Tsjechië kopen?

Ontdek de sierlijk wapperende Tsjechische vlag van DVC. De vlag van Tsjechië voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Tsjechische vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Tsjechische vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Tsjechische vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Koop voor gemakkelijk en lang gebruik de Tsjechische vlag van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Tsjechische vlag

De Tsjechische vlag heeft een grafisch ontwerp met drie vlakken in de kleuren blauw-wit-rood. Dit is echter geen driekleur, de Tsjechische vlag bestaat namelijk uit twee horizontale banen met de kleuren wit en rood met in de linkerhelft een donkerblauwe driehoek geplaatst. Sinds 1993, het jaar waarin Tsjechië onafhankelijk werd, wordt de blauwe driehoek gezien als het symbool van Moravië. Dit omdat het wapen van Moravië een blauwe achtergrond heeft. De kleuren blauw, wit en rood zijn de pan-Slavische kleuren, deze worden veel gebruikt in vlaggen van Slavische landen zoals Rusland.

In 1918 werd het toenmalige Oostenrijk-Hongarije opgesplitst en ontstond Tsjecho-Slowakije. De eerste vlag van Tsjecho-Slowakije bestond uit twee liggende banen in de kleuren rood en wit, deze banen zijn te herkennen in de huidige Tsjechische vlag. De kleuren komen uit het wapen van Bohemen. De vlag van Tsjecho-Slowakije leek echter teveel op de vlag van Polen en Oostenrijk, om deze reden kreeg de vlag op 30 maart 1920 een donkerblauwe driehoek aan de linkerkant. De donkerblauwe kleur vindt zijn oorsprong in de vlag van Slowakije. Tijdens de Duitse bezetting veranderde de vlag opnieuw, dit keer in een horizontale driekleur met de kleuren wit-rood-blauw. De Duitse bezetting begon in het jaar 1939, deze duurde tot het jaar 1945. Na de Duitse bezetting kwam Tsjecho-Slowakije weer terug met de eerdere vlag. Toen Tsjechië en Slowakije uit elkaar gingen, hield Tsjechië dezelfde vlag. Dit was tot ergernis van Slowakije, want bij de opsplitsing was besloten dat geen van beide landen de oude vlag zou gebruiken. Tsjechië heeft deze afspraak geschonden met als argument dat de staat Tsjecho-Slowakije niet meer bestond en dus die regels niet meer gelden.

Tsjechische vlag regels

Een Tsjechische vlag als eerbetoon aan Tsjechië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tsjechische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Tsjechische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Tsjechië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier