Tsjechische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC, dé specialist in vlaggen, kun je de vlag van Tsjechië kopen. Deze prachtige vlag is één van de oudste ter wereld en heeft een uniek ontwerp. De Tsjechië vlag bestaat uit twee horizontale banen: wit bovenaan en rood onderaan. Aan de linkerkant van de vlag prijkt een blauwe driehoek. Met onze hoge kwaliteit en duurzaamheid ben je verzekerd van een vlag die lang meegaat. Bestel vandaag nog en geniet binnenkort van jouw Tsjechië vlag!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Tsjechische vlaggen voor evenementen: wat zijn de opties?

Bij DVC hebben we een breed scala aan opties voor Tsjechië vlaggen die perfect aansluiten op jouw evenement. Ontdek hieronder de vier mogelijkheden die wij bieden:

  • Tafelvlaggen: onze kleine vlaggen van 10 bij 15 cm zijn ideaal als decoratie op tafels tijdens conferenties, evenementen of in kantoren. Gemaakt van glanzende Acetaatzijde voor een elegante uitstraling.
  • Bootvlaggen: speciaal ontworpen voor gebruik op boten en schepen. Gemaakt van hoogwaardig Spun-Poly materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden.
  • Gevelvlaggen: geschikt voor uithanging aan de gevel van een huis of bedrijfspand. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gemaakt van stevig Spun-Poly voor kleurvastheid.
  • Mastvlaggen: de meest traditionele optie, vaak gebruikt bij officiële gelegenheden. Beschikbaar in diverse afmetingen en materialen, zoals Spun-Poly voor duurzaamheid.

Bij DVC begrijpen we de waarde van jouw evenement en de betekenis van de Tsjechische vlag. Daarom streven we ernaar om vlaggen van de hoogste kwaliteit te leveren die jouw evenement tot een groot succes maken. Laat ons je helpen om het Tsjechische vlaggenavontuur tot leven te brengen en jouw evenement te laten stralen met trots en allure!

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De verschillen tussen de indoor en outdoor vlag van Tsjechië

De Tsjechische vlag is een symbool van trots en identiteit, en het is belangrijk om de juiste vlag te kiezen voor verschillende situaties. Er zijn twee belangrijke opties om uit te kiezen: de indoor en outdoor vlag van Tsjechië.

De indoor vlag is perfect voor gebruik binnenshuis, denk bijvoorbeeld aan vergaderzalen, kantoren, of bij evenementen en conferenties. Deze vlaggen worden gemaakt van Acetaatzijde, wat zorgt voor een glanzende en elegante uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn ideaal voor decoratieve doeleinden.

De outdoor vlag van Tsjechië is ontworpen voor buitengebruik en kan alle weersomstandigheden doorstaan. Deze vlaggen worden vervaardigd van duurzaam Spun-Poly, waardoor ze bestand zijn tegen regen, wind en zonlicht. Ze zijn ideaal om te gebruiken bij openbare evenementen, sportwedstrijden, of om je liefde voor Tsjechië te tonen op een vlaggenmast.

Beide vlaggen dragen de kenmerkende Tsjechische driekleur - wit, rood en blauw. Welke vlag je ook kiest, bij DVC ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Kies de vlag die het beste past bij jouw specifieke behoeften en gelegenheid, en toon met trots jouw verbondenheid met Tsjechië.

Hoe is de Tsjechische vlag door de jaren heen veranderd?

De Tsjechië vlag heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het ontstaan van Tsjecho-Slowakije in 1918. Gedurende de jaren heeft de vlag verschillende veranderingen ondergaan, die elk hun eigen betekenis en symboliek met zich meebrachten. Hieronder worden vier belangrijke momenten in de evolutie van de Tsjechische vlag beschreven:

  • Oorspronkelijke versie: de allereerste Tsjechië vlag bestond uit enkel witte en rode banen, afgeleid van het wapen van Bohemen, dat een zilveren leeuw op een rood veld toont.
  • Toevoeging van de blauwe driehoek: twee jaar na de oprichting werd de blauwe driehoek aan de vlag toegevoegd als verwijzing naar Slowakije en om onderscheid te maken met de vlag van Polen.
  • Symbool van Moravië: na de onafhankelijkheid van Tsjechië in 1993 kreeg de blauwe driehoek een nieuwe symboliek en werd het beschouwd als een symbool van Moravië, vanwege het wapen van Moravië dat een rood-wit geblokte adelaar op een blauwe achtergrond toont.
  • Handhaving van het blauw: ondanks eerdere afspraken dat geen van beide toekomstige staten de Tsjecho-Slowaakse vlag zou gebruiken, behield Tsjechië het "Slowaakse" blauw als onderdeel van de Tsjechische vlag, wat leidde tot enige controverse.

Met elk van deze veranderingen heeft de Tsjechië vlag een symbool van nationale trots en identiteit weten te behouden, terwijl het ook de rijke geschiedenis en cultuur van het land weerspiegelt.

Tsjechische vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de vlag van Tsjechië een eenvoudige en betrouwbare ervaring. Wij bieden vlaggen van de hoogste kwaliteit, met een lange levensduur en een 100% Nederlands product. Trots geproduceerd in Nederland, garanderen we snelle levering binnen twee werkdagen, zodat je snel kunt genieten van dit prachtige symbool.

Onze ervaren specialisten staan altijd klaar om persoonlijk advies te geven via telefoon, chat of het contactformulier. Ervaar de voordelen van onze snelle levering en ervaar het gemak van het laten wapperen van de Tsjechië vlag met trots.

Veelgestelde vragen

Welke vlag lijkt op de vlag van Tsjechië?

De vlag van de Filipijnen lijkt het meest op de vlag van Tsjechië, maar de verhoudingen zijn anders (1:2), de kleuren zijn anders gepositioneerd en er zijn extra goudgele symbolen toegevoegd.

Bekijk hier de Filipijnse vlag

Waarvan kun je Tsjechië kennen?

Je kunt Tsjechië kennen vanwege zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en betoverende landschappen. Het land heeft historische steden zoals Praag, beroemde kastelen zoals Karlštejn en Český Krumlov, en schilderachtige berggebieden zoals het Reuzengebergte. Tsjechië staat ook bekend om zijn biercultuur en traditionele ambachten zoals glasblazen.