Tunesische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Tunesische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Tunesië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Tunesië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Tunesische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Tunesische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Tunesië kopen?

Op zoek naar een Tunesische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Tunesische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Tunesië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Tunesische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Tunesische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Tunesische vlag? Kies voor de vlag van Tunesië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Tunesische vlag

De vlag van Tunesië heeft een rode achtergrond met hierop in het midden een embleem. Dit centraal geplaatste embleem is een witte cirkel met hierin een rode maan en een rode ster met vijf punten. De halvemaan en de ster zijn islamitische symbolen, deze worden ook wel als symbolen van geluk gezien. Deze symbolen op de Tunesische vlag laten ook zien dat het land in het verleden tot het Ottomaanse Rijk behoorde, de vlag van het Ottomaanse Rijk gebruikte deze symbolen namelijk ook. De rode kleur in de vlag van Tunesië staat voor de strijd tegen de overheersing van de Turken, deze kleur heeft dus ondanks de gelijkenis met de vlag van het Ottomaanse Rijk een eigen betekenis.

Voor de huidige vlag heeft Tunesië vele vlaggen gehad, al vroeg in het verleden werden de halvemaan en de ster gebruikt als symbool van de vlag. Van 1229 tot 1574 werd er in Tunesië een gele vlag gevoerd met een witte halvemaan en een witte ster, de witte halvemaan werd horizontaal geplaatst en de witte ster werd hier recht boven geplaatst. De huidige vlag is in gebruik sinds 20 maart 1956 en was daarvoor al in gebruik tussen 1831 en 1881. De vlag is sinds 1831 maar een aantal kleine veranderingen ondergaan, de eerste keer dat de vlag werd aangenomen werd dit gedaan door Bey Hassine I van Tunesië. In de periode dat de vlag niet werd gehesen in Tunesië was Tunesië een protectoraat van Frankrijk. De huidige vlag van Tunesië wordt niet enkel als staatsvlag gebruikt maar ook als civiele vlag, militaire vlag te land, handelsvlag, dienstvlag ter zee en militaire vlag ter zee.

Tunesische vlag regels

Een Tunesische vlag als eerbetoon aan Tunesië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tunesische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Tunesische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Tunesië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier