Geschiedenis van de Tunesische vlag
De vlag van Tunesië heeft een rode achtergrond met hierop in het midden een embleem. Dit centraal geplaatste embleem is een witte cirkel met hierin een rode maan en een rode ster met vijf punten. De halvemaan en de ster zijn islamitische symbolen, deze worden ook wel als symbolen van geluk gezien. Deze symbolen op de Tunesische vlag laten ook zien dat het land in het verleden tot het Ottomaanse Rijk behoorde, de vlag van het Ottomaanse Rijk gebruikte deze symbolen namelijk ook. De rode kleur in de vlag van Tunesië staat voor de strijd tegen de overheersing van de Turken, deze kleur heeft dus ondanks de gelijkenis met de vlag van het Ottomaanse Rijk een eigen betekenis.
Voor de huidige vlag heeft Tunesië vele vlaggen gehad, al vroeg in het verleden werden de halvemaan en de ster gebruikt als symbool van de vlag. Van 1229 tot 1574 werd er in Tunesië een gele vlag gevoerd met een witte halvemaan en een witte ster, de witte halvemaan werd horizontaal geplaatst en de witte ster werd hier recht boven geplaatst. De huidige vlag is in gebruik sinds 20 maart 1956 en was daarvoor al in gebruik tussen 1831 en 1881. De vlag is sinds 1831 maar een aantal kleine veranderingen ondergaan, de eerste keer dat de vlag werd aangenomen werd dit gedaan door Bey Hassine I van Tunesië. In de periode dat de vlag niet werd gehesen in Tunesië was Tunesië een protectoraat van Frankrijk. De huidige vlag van Tunesië wordt niet enkel als staatsvlag gebruikt maar ook als civiele vlag, militaire vlag te land, handelsvlag, dienstvlag ter zee en militaire vlag ter zee.
Tunesische vlag regels
Een Tunesische vlag als eerbetoon aan Tunesië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tunesische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een Tunesische vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van Tunesië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier