Turkmeense vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Turkmeense vlag, vaak omschreven als een van de gedetailleerdste vlaggen ter wereld, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Turkmenistan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Turkmenistan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Turkmeense vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Turkmeense vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Turkmenistan kopen?

Op zoek naar een Turkmeense vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Turkmeense vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Turkmenistan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Turkmeense tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Turkmeense vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Turkmeense vlag? Kies voor de vlag van Turkmenistan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Turkmeense vlag

De vlag van Turkmenistan heeft een donkergroene achtergrond met aan de kant van de hijszijde een rode verticale baan. Recht van deze baan aan de bovenkant van de vlag zijn vijf witte sterren met vijf punten en een witte halvemaan geplaatst, geïnspireerd op de Turkse vlag die gebaseerd was op de vlag van het Ottomaanse Rijk. Op de rode verticale band zijn gedetailleerde tekeningen te zien. Op deze rode baan zijn vijf verschillende patronen weergegeven die staan voor de rijke cultuur van Turkmenistan. De groene kleur van de Turkmeense vlag staat voor de islam, dit is belangrijk voor het land omdat de meerderheid van de Turkmeense bevolking islamitisch is. De halvemaan en de vijf sterren staan symbool voor de band tussen de Turkse volken, waaronder ook de Turkmeense inwoners horen.

Voor de huidige vlag van Turkmenistan heeft het land een aantal andere vlaggen gevoerd. In de jaren dertig was Turkmenistan deel van de Sovjet-Unie en voerde het land dan ook een vlag die dit uitstraalde. De vlag had een rode achtergrond met in de linkerbovenhoek een hamer en een sikkel afgebeeld in het geel. In het jaar 1937 werden de hamer en sikkel vervangen door de gouden letters TSSR, dit was de afkorting van het land. In de jaren veertig werden deze gouden letters weer vervangen door andere letters, namelijk TCCP. Op de eerste dag van augustus in 1953 werd de vlag nog een keer veranderd, nu naar een rode vlag met twee lichtblauwe horizontale strepen in het midden en een gele hamer en een gele sikkel in de linkerbovenhoek. in 1992 werd Turkmenistan onafhankelijk en kreeg het land een eigen vlag, deze lijkt erg op de huidige. De patronen aan de linkerkant werden twee keer een klein beetje veranderd en de huidige vlag is in gebruik sinds 24 januari 2001.

Turkmeense vlag regels

Een Turkmeense vlag als eerbetoon aan Turkmenistan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Turkmeense vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Turkmeense vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Turkmenistan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier