Turkse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Turkse vlag voor de vlaggenmast, gevel, boot of op tafel bestel je bij DVC, dé specialist in vlag en doek sinds 1936! De vlag van Turkije bestaat uit een witte krimpende maan en een witte ster op een rood veld. De vlag is sinds de stichting van Turkije als nationale vlag in gebruik en was daarvoor de vlag van het Ottomaanse Rijk. Door de drukmethode die wij bieden blijven de kleuren van de vlag in uitstekende staat.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende materialen voor onze vlaggen

Als je op zoek bent naar de vlag van Turkije, dan zit je goed bij DVC! Wij maken deze vlag met zorg en speciaal op maat voor jou. Bij ons kun je de Turkse vlag bestellen voor:

 • In de vlaggenmast
 • Aan de gevel
 • Op de boot
 • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly. Dit premium materiaal heeft zowel een goede trek- als naadsterkte en gaat daarmee 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevige doeksoort van 100% polyester.

Bij DVC garanderen wij de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen met zowel zeefdruk als digitaaldruk. Wij maken alleen gebruik van materialen met hoge kwaliteit. De gevelvlaggen en bootvlaggen die bij ons worden bedrukt zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor handig gebruik. De vlag van Turkije voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

De Turkije vlag kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen:

 • Welk type vlag
 • Het formaat
 • De doek kwaliteit
 • De uitvoering
 • Het aantal vlaggen dat je wilt bestellen

Wij leveren de vlag van Turkije met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor de Turkse vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Standaard levertijd
1 tot 2 werkdagen

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De betekenis van de Turkse vlag

Turkije is een land met veel historie waar het Ottomaanse Rijk een grote rol speelt. De Turkije vlag wordt ook wel in het Turks “Ay Yildiz” genoemd. Dit betekent “maan ster”. De maan en de ster op de vlag zijn islamitische symbolen en zijn beide belangrijk voor Turkije. Wist je dat:

 • Het ontwerp van de Turkse vlag een directe overname is van de vlag van het Ottomaanse Rijk, dat in 1844 zijn uiteindelijke vorm kreeg? De Ottomanen maakten al sinds de 14e eeuw gebruik van rode driehoekige vlaggen. In de eeuwen daarna zouden ze steeds meer rechthoekig worden uitgevoerd.
 • Na de veroveringen van Syrië en Egypte het Ottomaanse rijk steeds meer islamitisch werd, en hierdoor hervormingen in het beleid werden doorgevoerd? Rood en groen werden de nationale symbolen, groen voor de religieuze macht en rood voor de wereldlijke macht. De nationale vlaggen kregen ook deze kleuren, met verschillende vlaggen voor de marine, het leger en de staat.
 • Rood in de laatste jaren van het Ottomaanse Rijk werd gezien als de kleur van de seculiere overheid, terwijl islamitisch groen werd gebruikt door religieuze instellingen die daar niet onmiddellijk van konden worden gescheiden? Een officiële nationale vlag, gebaseerd op de marinevlag van het Ottomaanse Rijk, werd pas in 1844 ingesteld (de achtpuntige ster werd vervangen door een vijfpuntige).
 • Dat het wettelijk verboden is om in Turkije de vlag te beledigen? Het wordt niet geaccepteerd om de vlag te scheuren, te verbranden of op de grond te gooien. Er zijn wettelijke regelingen die op deze situaties zijn gericht.

Turkse vlag regels

Een Turkse vlag als eerbetoon aan Turkije hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Turkije gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Turkije de Turkse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Turkse vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Turkije online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van de Turkse vlag?

Er wordt gezegd dat Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president en schepper van het land, de betekenis van de vlag van Turkije beschreef. Hij beweerde dat veel mensen het leven hadden gelaten in de strijd voor onafhankelijkheid en dat er op een avond een flinke bloedige plas in de straten lag. De reden dat de vlag rood is, is dat de ster en de maansikkel op die plas bloed zouden schijnen.

Hoeveel sterren staan er op de vlag van Turkije?

Er zit 1 ster op de vlag van Turkije. De vlag bestaat uit een krimpende maan en een witte vijfhoekige ster op een rode achtergrond.

Hoe oud is de vlag van Turkije?

De officiële vlag van Turkije werd pas aangenomen door de Turkse Republiek op 29 mei 1936, terwijl hij al zijn uiteindelijke vorm kreeg in 1844. Deze vlag was gebaseerd op de marinevlag van het Ottomaanse Rijk. Na de val van Constantinopel in 1453 verscheen er steeds vaker een gouden maansikkel op het rode linnen. Soms was de maansikkel wit. Ottomaanse vlaggen werden vaak afgebeeld in werken van Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516), zoals Ecce Homo. Deze vlaggen hadden een rood doek met daarop een witte maansikkel.