Turkse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een mooie Turkse vlag? Door DVC wordt de vlag van Turkije geleverd met sprekende kleuren. Onze Turkse vlag is wind-, water- en UV bestendig en daarmee geschikt voor alle weersomstandigheden. De Turkse vlag is door DVC uitgebreid getest, hiermee garanderen wij de beste kwaliteit. Onze Turkse vlaggen zijn gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale vlaggendoek gaat 20% langer mee dan andere soorten. Een Turkse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de tafel of op de boot koop je dus bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Turkije kopen?

Ontdek de Turkse sfeer met een sfeervolle vlag van Turkije van DVC. De vlag van Turkije voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Turkse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Turkse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Turkse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. De Turkse vlag voor bij je huis, bedrijf, evenement, congres of andere aangelegenheid bestel je bij DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de vlag van Turkije

De vlag van Turkije heeft een rode achtergrond met een witte vijfpuntige ster en een witte wassende maan. De wassende maan is de maan die twee weken na nieuwe maan aan de hemel te zien is. Toen Turkije in 1923 ontstond na de val van het Ottomaanse rijk nam Turkije de oude vlag van het Ottomaanse rijk over. Deze vlag is, met enkele kleine aanpassingen in 1936, de huidige vlag van Turkije.

Rood is al sinds 1500 een symbool voor het Ottomaanse rijk. De wassende maan is al een veel ouder teken, maar werd ook rond 1500 een symbool voor het Ottomaanse rijk. Er waren echter nog vele andere vlaggen, waaronder veel driekleuren, waarin de bovenste en onderste baan rood waren. Bij deze vlaggen varieerde de middelste kleur, deze was namelijk afhankelijk van religie. Variatie in vlaggen was vooral handig in de scheepvaart en handel, want na de verovering van Constantinopel werd het Ottomaanse rijk gevreesd door de andere grootmachten aan de middellandse zee en was een grote marine nodig. Voor de handelsschepen was het handig om vlaggen te hebben gebaseerd op religie, sommige religieuze groepen moesten namelijk hogere belastingen betalen of hadden privileges.

Na de veroveringen van Syrië en Egypte werd het Ottomaanse rijk steeds meer islamitisch, hierdoor werden er hervormingen in het beleid doorgevoerd. Rood en groen werden de nationale symbolen, groen voor de religieuze macht en rood voor de wereldlijke macht. De nationale vlaggen kregen ook deze kleuren, met verschillende vlaggen voor de marine, het leger en de staat. In deze tijd werd voor het eerst een ster gebruikt, al was het een achtpuntige ster in plaats van de huidige vijfpuntige ster. In 1839 kwamen er nog meer hervormingen, er moest namelijk een nationale vlag komen. In 1844 werd de Turkse vlag officieel aangenomen. Deze vlag is, met wat kleine aanpassingen, gelijk aan de huidige nationale vlag van Turkije.

Turkse vlag regels

Een Turkse vlag als eerbetoon aan Turkije hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Turkse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Turkse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Turkije online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier