Tuvalu vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Tuvaluaanse vlag is een prachtige en unieke vlag die staat voor de eilandenstaat Tuvalu in de Stille Oceaan. De vlag bestaat uit negen gele sterren. De sterren staan op een lichtblauwe achtergrond met aan de linkerbovenkant de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Bij DVC bieden we de Tuvalu vlag aan van hoogwaardige kwaliteit, zodat jij deze unieke en prachtige vlag kunt tonen met trots en duurzaamheid.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies jouw favoriete afwerking en materiaal

Bij DVC kun je jouw favoriete afwerking en materiaal kiezen voor de vlag van Tuvalu. Wij bieden verschillende varianten van de vlag aan, zodat je de perfecte vlag kunt vinden die past bij jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een traditionele vlag in verschillende formaten, zoals de vlag voor aan de gevel, op de boot of aan de mast. Of ga voor een moderne variant zoals een tafelvlag. Wat je keuze ook is, bij DVC ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid.

Voor de vlag van Tuvalu maken wij gebruik van hoogwaardige materialen. Zo kun je bij ons kiezen voor Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek dat er is. Dit gebruiken wij voor onze gevelvlaggen. Zo ben je verzekerd van een vlag die bestand is tegen alle weersomstandigheden en er altijd mooi uit blijft zien. Daarnaast gebruiken we ook Acetaatzijde voor onze tafelvlaggen, een mooi glanzend materiaal ideaal voor binnengebruik.

Wij werken al onze vlaggen met zorg af, zodat ze gemakkelijk te bevestigen zijn. Voor onze gevelvlaggen gebruiken we een kopband, koord en lusje om ze stevig vast te maken. Zo ben je er zeker van dat jouw Tuvaluaanse vlag op de juiste manier bevestigd is en lang mooi blijft, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Onze tool

Wil je graag zelf jouw Tuvalu vlag samenstellen? Dat kan eenvoudig met onze online tool. Hierin kun je kiezen uit verschillende:

 • Materialen
 • Formaten
 • Afwerkingen
 • Aantallen

Zo ben je verzekerd van een vlag die perfect aansluit bij jouw wensen. Kies voor topkwaliteit en bestel jouw vlag bij DVC, dé zeefdrukker van Nederland. Wij leveren jouw Tuvaluaanse vlag met heldere kleuren en de beste kwaliteit, zodat je er lang van kunt genieten.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De stappen in het productieproces van Tuvaluaanse vlaggen

Als je een vlag wilt maken, zijn er verschillende stappen in het productieproces waar je rekening mee moet houden. We beginnen bij het ontwerpen van de vlag, waarbij het belangrijk is om rekening te houden met de kleuren en symbolen die belangrijk zijn voor Tuvalu. Vervolgens gaat het productieproces van start.

 • Bij de eerste stap wordt het ontwerp van de vlag overgebracht op een fijnmazig gaas dat gespannen is over een frame. Dit gaas wordt ook wel het raam genoemd. Vervolgens wordt de zeef voorbereid door een lichtgevoelige emulsie aan te brengen, waardoor het gaas op sommige plaatsen lichtdoorlatend wordt en op andere plaatsen niet.
 • Bij de tweede stap wordt de vlag gedrukt. De zeef wordt bovenop het doek geplaatst en er wordt inkt op de zeef aangebracht. De inkt wordt vervolgens door de open delen van de zeef op de vlag gedrukt. Dit proces wordt herhaald voor elk kleurvlak van het ontwerp totdat het volledige ontwerp op de vlag is gedrukt.
 • Bij de derde en laatste stap in het productieproces wordt de vlag gedroogd, gefixeerd en eventueel gestreken om de kleuren te fixeren en de vlag er mooi uit te laten zien. Hierna wordt de vlag geconfectioneerd waarbij de vlag volledig wordt afgewerkt en klaar is om te worden gebruikt. Als laatste wordt de vlag nog gecontroleerd op kwaliteit en wordt deze opgevouwen om hem zo mooi mogelijk te houden.

Hoe is de vlag van Tuvalu door de jaren heen veranderd?

De Tuvalu vlag is sinds 1978 de officiële vlag van het land en heeft sindsdien een aantal veranderingen ondergaan. De vlag bevat een blauwe achtergrond met negen gele sterren die de negen eilanden van Tuvalu vertegenwoordigen. Oorspronkelijk was de Tuvalu vlag bijna identiek aan de vlag van de voormalige Britse kolonie Gilbert en Ellice-eilanden, maar na de onafhankelijkheid werd een aantal wijzigingen aangebracht. Enkele van de veranderingen in de vlag van Tuvalu door de jaren heen zijn onder meer:

 • In 1995 werd het wapen van Tuvalu toegevoegd aan de linkerbovenhoek van de vlag.
 • In 1997 werd het ontwerp van de vlag licht gewijzigd om het gemakkelijker te maken om te produceren.
 • In 1999 werd de afmeting van de sterren verkleind om meer ruimte te maken voor het wapen van Tuvalu.
 • In 2008 werd het wapen van Tuvalu vervangen door een afbeelding van een zwaardvis, een belangrijk symbool voor de visserij-industrie van Tuvalu.
 • In 2017 werd een nieuwe versie van de vlag geïntroduceerd, waarbij de verhoudingen werden aangepast en de kleuren werden versterkt om de vlag duidelijker te maken.

Ondanks deze veranderingen blijft de Tuvalu vlag een belangrijk symbool van de identiteit van het land en zijn mensen.

Tuvaluaanse vlag kopen

Bij DVC kun je gemakkelijk de hoogste kwaliteit vlag van Tuvalu kopen met een lange levensduur. Bestel je bij ons, dan ben je verzekerd van een 100% Nederlands product dat binnen twee werkdagen geleverd wordt.

Onze specialisten staan altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven over de Tuvaluaanse vlag of een andere vlag uit ons assortiment. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Waarom staat de Britse vlag op de vlag van Tuvalu?

De Britse vlag, ook wel de Union Jack genoemd, staat op de vlag van Tuvalu omdat Tuvalu vroeger een Brits gebied was. In 1892 werd de Ellice-eilanden, het huidige Tuvalu, een onderdeel van het Britse Koninkrijk van de Gilbert- en Ellice-eilanden.

De Union Jack symboliseert dus de historische band tussen Tuvalu en het Verenigd Koninkrijk. In 1978 werd Tuvalu een onafhankelijke staat, maar de Britse vlag bleef onderdeel van de Tuvaluaanse vlag als eerbetoon aan het verleden.

Bekijk de Union Jack hier

Waar ligt Tuvalu?

Tuvalu is een Polynesische eilandengroep in de Grote Oceaan, ten zuidoosten van de Marshalleilanden en ten noorden van Fiji. Het land ligt tussen Australië en Hawaï.