Tuvalu vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Tuvaluaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Tuvalu voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Tuvalu kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Tuvaluaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Tuvaluaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Tuvalu kopen?

Op zoek naar een Tuvaluaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Tuvaluaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Tuvalu is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Tuvaluaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Tuvaluaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Tuvaluaanse vlag? Kies voor de vlag van Tuvalu van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Tuvaluaanse vlag

De vlag van Tuvalu is een Brits vaandel, dit houdt in dat de vlag in de linkerbovenhoek de vlag van het Verenigd Koninkrijk heeft. De Tuvaluaanse vlag heeft een lichtblauwe achtergrond met op de rechterhelft negen gele sterren en dus in de linkerbovenhoek de vlag van het Verenigd Koninkrijk. De vlag van het Verenigd Koninkrijk is op de Tuvaluaanse vlag afgebeeld op de band met het Gemenebest te benadrukken. Voor een Brits vaandel is deze tint blauw uniek, vaak worden op Britse vaandels een donkere tint blauw gebruikt, overeenkomend met de blauwe kleur van de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Deze lichtere kleur verwijst waarschijnlijk naar de tropische wateren rond de archipel. De negen sterren op de vlag symboliseren de negen eilanden van de eilandengroep van Tuvalu. De sterren zijn op de vlag zo geplaatst dat ze de ligging van de eilanden aangeven.

De dienstvlag van Tuvalu is net anders dan de andere Tuvaluaanse vlaggen, op deze dienstvlag wordt het wapen van Tuvalu getoond. De dienstvlag wordt op de ambassade van Tuvalu in Suva gehesen, dit is ook de enige ambassade van Tuvalu. Voor deze huidige vlaggen heeft Tuvalu een aantal andere vlaggen gekend. In 1937 werd er in Tuvalu een Brits vaandel gehesen met de herkenbare donkerblauwe kleur en een wapen op de rechterhelft. Deze vlag was de koloniale vlag van de Gilbert- en Ellice-eilanden, Tuvalu werd in die tijd benoemd als de Ellice-eilanden. In 1976 kreeg Tuvalu een andere vlag, dit was dezelfde Britse vaandel met een ander embleem. In 1995 wilde Tuvalu zich afkeren tegen het Gemenebest en wilden ze dit ook graag naar buiten uitstralen. Ze verwijderden de Britse vlag uit de linkerbovenhoek. echter werd deze beslissing in 1997 alweer teruggedraaid en wordt sinds dat jaar de huidige vlag gevoerd.

Tuvaluaanse vlag regels

Een Tuvaluaanse vlag als eerbetoon aan Tuvalu hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Tuvaluaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Tuvaluaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Tuvalu online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier