Uruguay vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Uruguayaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Uruguay voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Uruguay kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Uruguayaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Uruguayaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Uruguay kopen?

Op zoek naar een Uruguayaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Uruguayaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Uruguay is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Uruguayaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Uruguayaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Uruguayaanse vlag? Kies voor de vlag van Uruguay van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Uruguayaanse vlag

Sinds 16 december 1828 heeft Uruguay zijn huidige vlag. Deze vlag bestond echter uit zeventien banen, maar sinds 11 juli 1830 heeft de vlag van de republiek Uruguay negen banen. De negen banen op de vlag staan symbool voor de negen departementen die de republiek toentertijd had. In 1839 werd de indeling van de vlag veranderd, hierbij werden de blauwe en de witte banen omgedraaid. In 1843 werd de vlag weer veranderd, hierbij werd de zon op de vlag in het midden van de vlag gezet. Echter werden beide van deze veranderingen weer tenietgedaan in 1851, toen was het dus weer de oude vlag met negen banen.

De Uruguayaanse vlag bestaat dus uit negen banen die elk even hoog en lang zijn, vier blauwe en vijf witte banen. De zon staat in de linkerbovenhoek van de vlag. Het witte vlak waarop de zon staat is een vierkant dat de hoogte en breedte heeft van 5 banen. De zon die in de vlag staat is asymmetrisch en heeft zestien stralen. De zon die op de vlag afgebeeld staat is de Meizon, ook wel de Incazon genoemd. Deze zon staat voor de Inca-zonnegod Inti. De afbeelding van de zon is dezelfde afbeelding als op de eerste Argentijnse munt stond. De waarde van deze munt was acht escudos (Argentijnse dollars) en de zon had acht rechte en acht golvende stralen.

De vlag van Uruguay lijkt op die van Argentinië, de zon en de blauwe kleur van de banen zijn dan ook afgeleid van de Argentijnse vlag. Echter is de vorm van de vlag, de horizontale banen, afgeleid van de vlag van de Verenigde Staten.

Uruguayaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Uruguay hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Uruguay gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Uruguay kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Uruguay online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier