Vaticaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Vaticaanse vlag, de vlag van de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, wordt door DVC geleverd voor langdurig vlagplezier. De Vaticaanse vlag wordt gemaakt van het krachtige vlaggendoek bestaande uit Spun-Poly, deze Vaticaanse vlag gemaakt van dit krachtige materiaal gaat 20% langer mee dan een vlag van andere doeksoorten. Onze vlag van Vaticaanstad is wind-, water- en UV bestendig en daarmee van hoge kwaliteit. Voor een Vaticaanse vlag met sprekende kleuren en een lange levensduur kies je voor een vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Vaticaanstad kopen?

Opzoek naar een Vaticaanse vlag van hoge kwaliteit? De vlag van Vaticaanstad voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Vaticaanse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Vaticaanse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Vaticaanse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor een kleurrijke en sfeervolle vlag van Vaticaanstad ben je bij DVC op de goede plaats!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de vlag van Vaticaanstad

De Vaticaanse vlag staat symbool voor Vaticaanstad, deze staat huisvest de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke Kerk. De Vaticaanse vlag is een verticale tweekleur, bestaande uit twee staande banen in de kleuren geel en wit. Op de rechter witte helft van de Vaticaanse vlag is het wapen van Vaticaanstad afgebeeld. Het wapen van Vaticaanstad bestaat uit de pauselijke tiara en een gouden en zilveren sleutel die elkaar kruisen. De sleutels staan symbool voor de Sleutels van de Hemel, deze werden zoals het verhaal gaat door Christus en Petrus gepresenteerd. De kleuren van de sleutels, goud en zilver, staan voor de spirituele en wereldlijke krachten. Ook de kleuren van de Vaticaanse vlag verwijzen naar de sleutels.

De sleutels op de vlag zijn omgewisseld vergeleken met het wapen van Vaticaanstad. De vlag symboliseert Vaticaanstad en het wapen de Heilige Stoel. De Heilige Stoel is internationaal als rechtspersoon erkend van het land Vaticaanstad. De Katholieke kerk is een kerkgenootschap en heeft dus per definitie de status van een niet-gouvernementele organisatie. Dit verschil wordt weergegeven in de vlag door middel van het omwisselen van de gekruiste sleutels. Vaticaanstad komt voort vanuit de Kerkelijke Staat, het gebied van de Kerkelijke Staat werd in 756 door Frankische koning Pepijn de Korte aan de Rooms-Katholieke Kerk geschonken. De vlag van de kerkelijke staat was net als de huidige vlag van Vaticaanstad een verticale tweekleur, maar dan in de kleursamenstelling rood-geel. In 1808 werd de rode kleur vervangen door de huidige witte kleur, maar pas in het verdrag van Lateranen uit 1929 werd het logo van het Vaticaanse Wapen toegevoegd.

Vaticaanse vlag regels

Een Vaticaanse vlag als eerbetoon aan Vaticaanstad hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Vaticaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Vaticaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Vaticaanstad online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier