Vaticaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je de prachtige vlag van Vaticaanstad kopen! De vlag van Vaticaanstad, het kleinste land ter wereld, bestaat uit twee even brede verticale banden: een gele (of gouden) band aan de mastzijde en daarnaast een witte band met daarin de sleutels van Sint Pieter en de pauselijke tiara. Met onze hoogwaardige Vaticaanstad vlaggen kun je jouw trots en respect voor dit unieke land vol trots tonen. Koop nu de Vaticaanse vlag bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vaticaanse vlaggen voor binnen en buiten

Ontdek de prachtige collectie Vaticaanse vlaggen bij DVC, waar kwaliteit en trots samenkomen. Of je nu een tafelvlag zoekt voor op kantoor, een gevelvlag voor aan je huis, of een indrukwekkende mastvlag wilt, wij hebben de perfecte Vaticaanstad vlag voor elke gelegenheid.

Kenmerken van onze Vaticaanse vlag:

  • Gemaakt van hoogwaardige materialen voor duurzaamheid en prachtige uitstraling.
  • Voor binnen: tafelvlaggen van 100% polyester Acetaat-zijde, elegant en compact met handig lusje en koord.
  • Voor buiten: gevelvlaggen van stevig Spun-Poly materiaal (sterker dan gewoon vlaggendoek) met kopband, lusje en koord voor eenvoudige bevestiging. Mastvlaggen van Spun-Poly met sterke kopband en clips, geschikt voor masten van 6 of 7 meter hoog.
Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Het belang van een goede kwaliteit vlag van Vaticaanstad

Wanneer je een vlag koopt, ga je er natuurlijk van uit dat deze van goede kwaliteit is. Dit geldt zeker voor de vlag van Vaticaanstad, die als symbool van het kleinste land ter wereld een diepe betekenis draagt. Het belang van een goede kwaliteit Vaticaanstad vlag kan niet genoeg benadrukt worden, om diverse redenen:

  • Duurzaamheid: een vlag van hoge kwaliteit is gemaakt van duurzame materialen en kan lang meegaan, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.
  • Representativiteit: als nationaal symbool vertegenwoordigt de Vaticaanse vlag het land en zijn waarden. Een vlag van goede kwaliteit zorgt voor een gepaste en respectvolle uitstraling.
  • Weerbestendigheid: vooral bij buitengebruik moet een vlag bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden, zodat hij niet snel vervaagt of beschadigd raakt.
  • Trots en respect: met een prachtige en goed gemaakte Vaticaanstad vlag kun je je trots en respect voor Vaticaanstad op een passende manier tonen.

Vaticaanstad: een diepere blik in de symboliek van de vlag

De Vaticaanstad vlag is een krachtig symbool dat de rijke geschiedenis en betekenis van het kleinste land ter wereld vertegenwoordigt. De vlag bestaat uit twee verticale banen van gelijke breedte. Aan de mastzijde is een gele (of gouden) band te vinden, gevolgd door een witte band. De witte band bevat de symbolen van Sint Pieter: twee sleutels die worden bijeengehouden door een rood koordje, en de pauselijke tiara. Deze symbolen hebben diepgaande betekenissen.

De sleutels van Petrus vertegenwoordigen niet alleen de apostel Petrus, maar symboliseren ook de macht van de paus om te vergeven of te excommuniceren. De pauselijke tiara staat voor de drievoudige pauselijke macht als priester, leraar en koning. Samen weerspiegelen deze symbolen de spirituele en wereldlijke autoriteit van het Vaticaan en de Heilige Stoel.

De vlag van Vaticaanstad heeft een historische achtergrond, waarbij Vaticaanstad een voorloper had in de Kerkelijke Staat. Deze staat omvatte een groot gebied in Midden-Italië en had een vergelijkbare vlag. Tegenwoordig heeft elke paus zijn eigen persoonlijke standaard, die lijkt op de Vaticaanstad vlag maar het pauselijk wapen draagt.

Vaticaanse vlag kopen

Ontdek de moeiteloze manier om de Vaticaanstad vlag te bestellen bij DVC! Met ons uitgebreide assortiment landenvlaggen, waaronder de vlag van Vaticaanstad, ben je verzekerd van een ruime keuze.

Onze toegewijde specialisten staan klaar om persoonlijk advies te geven over de Vaticaanse vlag en andere vlaggen in ons assortiment. Of je nu vragen hebt of meer informatie nodig hebt, je kunt eenvoudig contact met ons opnemen via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de vlag van Vaticaanstad?

De Vaticaanse vlag bestaat uit twee verticale banen: een gele (gouden) band aan de mastzijde en een witte band met de sleutels van Sint Pieter en de pauselijke tiara. De sleutels symboliseren de macht van de paus om te vergeven of te excommuniceren, terwijl de tiara staat voor zijn drievoudige autoriteit.

Waar staat Vaticaanstad bekend om?

Vaticaanstad staat bekend als het kleinste onafhankelijke land ter wereld, gelegen binnen Rome, Italië. Het is de zetel van de katholieke kerk en de residentie van de paus. Het herbergt ook enkele van 's werelds meest waardevolle kunstwerken en historische monumenten, waaronder de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel.