Venezuela vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Venezolaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Venezuela voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Venezuela kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Venezolaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Venezolaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Venezuela kopen?

Op zoek naar een Venezolaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek Venezolaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Venezuela is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Venezolaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Venezolaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Venezolaanse vlag? Kies voor de vlag van Venezuela van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Venezolaanse vlag

De vlag van Venezuela is een driekleur, de Venezolaanse vlag heeft dus drie liggende banen in de kleuren geel, blauw en rood. In de blauwe baan, die de middelste baan vormt, zijn acht witte vijfpuntige sterren geplaatst in een boogvorm. In de linkerbovenhoek van de Venezolaanse vlag is het wapen van Venezuela weergegeven, op de civiele vlag die de burgers gebruiken wordt dit wapen weggelaten.

De kleuren van de vlag van Venezuela vinden hun oorsprong in de strijd tegen Spanje in het jaar 1810, de Venezolaanse generaal nam namelijk een vlag met de kleuren blauw, rood en geel in gebruik. Het blauw staat symbool voor de Atlantische Oceaan, het door rood voor Spanje en het geel voor Amerika. De Atlantische vlag ligt tussen Spanje en Amerika in, net zoals de blauwe baan tussen de gele en rode baan in ligt op de vlag. De vlag van Venezuela staat symbool voor de onafhankelijkheid van de kolonies van Spanje. Tegenwoordig worden er ook andere betekenissen gegeven aan de kleuren van de Venezolaanse vlag, geel staat voor welvaart, blauw voor de territoriale wateren van het land en het rood staat voor het bloed dat de patriotten verloren in de onafhankelijkheidsstrijd.

De sterren kennen hun eigen betekenis, deze is ook gelinkt aan de onafhankelijkheid van Venezuela. Zeven van de acht sterren staan voor de provincies van Venezuela die in opstand kwamen tegen Spanje, dit waren Cumaná, Barinas, Margarita, Caracas, Barcelona, Trujillo en Mérida. De achtste ster is pas in 2006 toegevoegd en staat voor de overwinning en de toekomst. De huidige Venezolaanse vlag werd op 12 maart 2006 gehesen voor de eerste keer door de toenmalige president, dit was op dezelfde dag als de officiële aanname van de vlag. Het ontwerp van de vlag staat beschreven in de wet, echter zijn de kleuren nooit gespecificeerd.

Venezolaanse vlag regels

Een vlag als eerbetoon aan Venezuela hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van Venezuela gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kan je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een vlag van Venezuela kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Venezuela online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier