Verenigd Koninkrijk vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De vlag van het Verenigd Koninkrijk, ook de Union Jack genoemd, wordt door DVC van uitstekende klasse geleverd. De vlag van het Verenigd Koninkrijk heeft een rijke historie en is een vlag met sprekende kleuren. DVC zorgt ervoor dat je met de vlag van het Verenigd koninkrijk veel vlagplezier beleeft!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van het Verenigd Koninkrijk kopen?

De vlag van het Verenigd Koninkrijk wordt met haar sprekende uitstraling geleverd door DVC. De vlag van Italië voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Italiaanse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Italiaanse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Italiaanse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Wanneer je de vlag van het Verenigd Koninkrijk koopt bij DVC ben je verzekerd van een mooie Union Jack van kwaliteit met sprekende kleuren.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
2 reviews
Deel jouw ervaring
Willem

mooie kwaliteit en snel geleverd

J.J. Jongkind

Sterke uitvoering en scherpe kleurstelling,

De geschiedenis van de vlag van het Verenigd Koninkrijk

De huidige vlag van het Verenigd Koninkrijk heeft een ontwerp samengesteld uit drie vlaggen. Het ontwerp van de vlag van het Verenigd Koninkrijk wordt omschreven als een symmetrisch recht rood kruis met witte randen op een blauw veld met daaronder een asymmetrisch schuin rood kruis met witte randen. In 1603 werd de koning van Schotland ook koning van Engeland en moest er een nieuwe vlag komen. Er werd gekozen voor de optie om de Engelse vlag, een wit vlak met een rood kruis, op de schotse vlag, een blauw vlak met een schuin wit kruis, te plakken. Dit is de originele Union Jack. Toen in 1801 Ierland ook onder het Britse koningshuis kwam te vallen, werd de vlag van Ierland, een wit vlak met een schuin rood kruis, samengevoegd met de originele Union Jack. Uit deze samenvoeging ontstond de vlag van het Verenigd Koninkrijk zoals wij deze nu kennen.

Engeland heeft veel koloniën gehad, in de tijd dat deze koloniën bij het Verenigd Koninkrijk hoorden hebben zij hieraan hun vlaggen aangepast. De koloniën hebben destijds in hun landvlag de vlag van het Verenigd Koninkrijk opgenomen, deze werd vaak geplaatst in de linkerbovenhoek. Vanaf het midden van de 20e eeuw werden vele koloniën zelfstandig, toch hebben velen nog lange tijd de Union Jack op hun vlag gehad. De vlag van het Verenigd Koninkrijk heeft in de geschiedenis dus grote invloed gehad op het design van vele andere nationale vlaggen. De Union Jack blijft het onofficiële symbool voor alle landen die het Britse koningshuis als symbolisch staatshoofd zien, oftewel The Commonwealth.

Verenigd Koninkrijk vlag regels

Een vlag van het Verenigd Koninkrijk als eerbetoon aan het Verenigd Koninkrijk hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de vlag van het Verenigd Koninkrijk gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Verenigd Koninkrijk vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van het Verenigd Koninkrijk online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier