Verenigd Koninkrijk vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC kun je hoogwaardige Verenigd Koninkrijk vlaggen vinden die geschikt zijn voor diverse doeleinden. De vlag van het Verenigd Koninkrijk, ook wel bekend als de Union Jack, is een combinatie van de vlaggen van Engeland, Schotland en Noord-Ierland. Onze vlaggen zijn gemaakt van materialen van topkwaliteit en kunnen alle weersomstandigheden doorstaan. Toon je steun voor dit prachtige land en bestel vandaag nog jouw Verenigd Koninkrijk vlag bij DVC.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Engelse vlag kopen: kies uit verschillende soorten vlaggen

Ben je op zoek naar de vlag van het Verenigd Koninkrijk? Dan is DVC de beste keuze voor jou! Bij DVC kun je de Engelse vlag bestellen in verschillende opties, zoals:

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel
  • Op de boot
  • Op tafel

De vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot worden gemaakt van Spun-Poly, een hoogwaardig vlaggendoek dat een goede trek- en naadsterkte heeft en 20% langer meegaat dan andere doeksoorten. Voor de tafelvlag gebruiken we acetaatzijde, een stevig doeksoort van 100% polyester met een prachtige glanzende uitstraling.

Bij DVC werken we uitsluitend met premium materialen. Onze gevelvlaggen en bootvlaggen van hoge kwaliteit zijn voorzien van kopband, lus en touw voor eenvoudig gebruik. Voor het gemakkelijk hijsen van de vlag is de mastvlag voorzien van een kopband en clips. Je kan er bij DVC op vertrouwen dat je de beste kwaliteit Verenigd Koninkrijk vlag krijgt, dankzij onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met behulp van zowel zeefdruk als digitaal drukken.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
2 reviews
Deel jouw ervaring
Willem

mooie kwaliteit en snel geleverd

J.J. Jongkind

Sterke uitvoering en scherpe kleurstelling,

De voordelen van Engelse vlaggen van DVC

Als trotse producent van de Verenigd Koninkrijk vlag kunnen we met trots de volgende voordelen van DVC noemen:

  • Maatwerk: bij DVC bieden we maatwerk op het gebied van vlaggen. Of het nu gaat om een standaard formaat of een speciale maat, wij kunnen het voor je maken. Zo kunnen we de Engelse vlag bijvoorbeeld ook in extra grote formaten maken.
  • Duurzaamheid: onze vlaggen worden gemaakt van de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Dit betekent dat je niet alleen een mooie vlag krijgt, maar ook een die bestand is tegen weersomstandigheden zoals regen en wind.
  • Snelle levering: omdat we onze landenvlaggen op voorraad hebben liggen en zelf produceren in onze fabriek in Dokkum, kunnen we snel leveren. Zo heb je jouw Engelse vlag al binnen twee dagen in huis als je deze vandaag bestelt.

Ontdek de geschiedenis achter de vlag van het Verenigd Koninkrijk

De Verenigd Koninkrijk vlag, ook wel de Union Jack genoemd, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De vlag bestaat uit de combinatie van de vlaggen van Engeland, Schotland en Ierland en vertegenwoordigt de unie tussen deze drie landen. De Engelse vlag (rood met wit kruis) en de Schotse vlag (blauw met wit kruis) werden al in de middeleeuwen gebruikt, terwijl de Ierse vlag (groen met oranje kruis) pas in de 19e eeuw werd toegevoegd.

De Union Jack is een belangrijk symbool van de Britse geschiedenis en wordt nog steeds gebruikt als nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk. Het is te zien op tal van plaatsen, waaronder overheidsgebouwen, scholen, sportevenementen en op de vlaggenmasten van de Britse marine. De vlag heeft ook een prominente rol gespeeld in de popcultuur en is te zien in films, tv-shows en op merchandise. Met zijn unieke ontwerp en rijke geschiedenis is de Union Jack een fascinerende vlag om te ontdekken en te koesteren.

Vlag Verenigd Koninkrijk kopen

Bij DVC kun je gemakkelijk de Verenigd Koninkrijk vlag kopen van topkwaliteit. Wij hebben een ruim assortiment aan vlaggen voor diverse gelegenheden, van decoratie tot gebruik op een vlaggenmast. Onze online besteloptie maakt het eenvoudig om de juiste maat en specificaties te kiezen.

Onze deskundige klantenservice is beschikbaar voor al je vragen en advies, via telefoon, chat of het contactformulier. Bestel vandaag nog de Engelse vlag bij DVC en toon je Britse trots met de hoogste kwaliteit vlaggen die een lange levensduur hebben.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de Verenigd Koninkrijk vlag?

De betekenis van de Verenigd Koninkrijk vlag is rijk aan symboliek. De witte diagonale kruisvorm op de blauwe achtergrond staat bekend als het Andreaskruis en symboliseert de patroonheilige van Schotland, St. Andrew.

Het rode diagonale kruis, het Sint-Joriskruis, symboliseert de patroonheilige van Engeland, St. George. Het rode kruis van St. Patrick, de patroonheilige van Ierland, vormt de dunne diagonale lijnen die het Andreaskruis doorkruisen. De combinatie van deze kruisen vertegenwoordigt de eenheid van Engeland, Schotland en Ierland binnen het Verenigd Koninkrijk.

Hoe ziet de vlag van het Verenigd Koninkrijk eruit?

De vlag van het Verenigd Koninkrijk, ook wel bekend als de Union Jack, bestaat uit de samenvoeging van drie nationale vlaggen: de vlag van Engeland, Schotland en Noord-Ierland. De vlag toont een rood kruis op een witte achtergrond (de Engelse vlag), gecombineerd met een blauw veld en een wit diagonaal kruis (de vlag van Schotland). De vlag heeft zijn huidige vorm gekregen in 1801 en is sindsdien onveranderd gebleven.