Geschiedenis van de VN-vlag
De vlag van de Verenigde Naties is een hemelsblauwe vlag met daarop in het wit een equidistante azimutale projectie van de wereld met de noordpool als middelpunt. Om die wereldkaart heen zijn twee olijftakken afgebeeld die vrede symboliseren. Een equidistante azimutale projectie is een manier om een bol, de aarde, af te beelden in een cirkel waarbij de afstand tot het middelpunt, in dit geval de noordpool, hetzelfde gehouden wordt. De Continenten die staan afgebeeld staan voor alle mensen op aarde. Bij het ontstaan van de Verenigde Naties in 1945 werd eerst een net andere vlag gebruikt, deze vlag, die tot het invoeren van de huidige vlag op 7 december 1946 de vlag van de VN was, had Amerika als middelpunt in plaats van de noordpool. In 1946 werd besloten dat de Noordpool en daarmee de 0-meridiaan en de internationale datumlijn als middelpunt genomen zouden moeten worden voor de vlag van de Verenigde Naties, zodat geen enkel land voorgetrokken zou worden bij het ontwerp van de vlag.
VN vlag regels
Een VN vlag als eerbetoon aan de Verenigde Naties hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de VN vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Waarom een VN vlag kopen bij DVC?
- Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
- Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.
Koop de vlag van de Verenigde Naties online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier