Vietnamese vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Vietnamese vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Vietnam voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Vietnam kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Vietnamese vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Vietnamese vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Vietnam kopen?

Op zoek naar een Vietnamese vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Vietnamese vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Vietnam is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Vietnamese tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Vietnamese vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Vietnamese vlag? Kies voor de vlag van Vietnam van DVC!

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Petflag-Glans en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Vietnamese vlag

De Vietnamese vlag heeft in het midden een gele ster, deze is geplaatst op een rood veld. Deze vlag van Vietnam werd op 30 november 1955 officieel aangenomen als de Noord-Vietnamese vlag. Op 2 juli 1976 werden Noord- en Zuid-Vietnam weer samengevoegd, met deze gebeurtenis werd dit de nationale vlag van Vietnam. De gele ster op de vlag staat symbool voor de leiding van de Vietnamese Communistische Partij. De gele ster is een vijfpuntige ster, deze vijf punten staan voor de boeren, de soldaten, de arbeiders, de handelaars en de intellectuelen. De rode achtergrond symboliseert de communistische revolutie en het bloed van het volk.

Vanaf 1883 is Vietnam onderdeel geweest van Frans-Indochina, in deze tijd werd Vietnam nog Annam genoemd. Annam had een gele vlag met in het kanton, de linkerbovenhoek van de vlag, de vlag van Frankrijk. Enkele decennia later, in de Tweede Wereldoorlog, was Vietnam een vazalstaat van Japan. Ten tijde van deze Japanse Vazalstaat gebruikte Vietnam een gele vlag met in het midden drie horizontale rode lijnen, de middelste lijn werd onderbroken. Vietnam werd na de Tweede Wereldoorlog in twee delen verdeeld, Noord- en Zuid-Vietnam. Het noordelijk deel van Vietnam gebruikte een rode vlag met een gele ster, de ster op de huidige vlag is smaller dan de versie van toen. Zuid-Vietnam gebruikte eerst de vlag uit de tijd van de Japanse vazalstaat, later werd deze vlag aangepast en vervingen ze de onderbroken middelste lijn door een ononderbroken variant. Zuid-Vietnam gaf zich over aan Noord-Vietnam in 1975, hiermee kwam de Vietnamoorlog tot een eind. Met de officiële hereniging een jaar later ontstond de huidige officiële nationale Vietnamese vlag.

Vietnamese vlag regels

Een Vietnamese vlag als eerbetoon aan Vietnam hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Vietnamese vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Vietnamese vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Vietnam online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier