Wales vlag

Vanaf € 36,00 € 43,56 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Welshe vlag, met als bijnaam de Rode Draak, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Wales voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Wales kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Welshe vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Welshe vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Wales kopen?

Op zoek naar een Welshe vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Welshe vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Wales is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Welshe tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Welshe vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Welshe vlag? Kies voor de vlag van Wales van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Welshe vlag

De Welshe vlag is een horizontale tweekleur, dit houdt in dat de vlag uit twee liggende banen bestaat. De banen in de vlag hebben de kleuren wit en groen, deze kleuren zijn afkomstig van het wapenschild van het Welshe Huis Tudor. Het Welshe Huis Tudor heeft van 1485 tot 1603 het koningschap van Engeland bekleed. In het midden van de Welshe vlag is een rode draak afgebeeld, hiervan komt de bijnaam van de vlag “Y Ddraig Goch” oftewel “De Rode Draak”. De vorm van de draak is nooit precies vastgesteld, hierdoor zijn er verschillende opvattingen over welke draak er op de vlag hoort.

Waar de draak vandaan komt is niet duidelijk, wel is deze draak onderdeel van enkele mythen. De rode draak is al eeuwen verbonden aan Wales, de oudste bekende bron waarin de rode draak van Wales voorkwam is de Historia Britonum uit het jaar 830. Het symbool werd echter pas circa 1000 jaar later in zijn huidige vorm voor het eerst gebruikt op een Welshe vlag. Deze vlag werd aangepast in 1953 en pas sinds 1959 wordt de rode draak officieel gezien als het Welshe symbool. In ditzelfde jaar is de Welshe vlag zoals wij deze nu kennen officieel aangenomen. Opmerkelijk is dat de vlag van Wales niet opgenomen is in de vlag van het Verenigd Koninkrijk waar Wales deel van uitmaakt, dit heeft als reden dat Wales al in 1282 door Engeland werd overgenomen door de Laws in Wales Acts. Wel zijn er enkele keren voorstellen ingediend om de Welshe draak op de Union Jack te plaatsen. Tot op heden is dit verzoek niet aangenomen en zal de rode draak alleen op de Welshe vlag te zien zijn.

Welshe vlag regels

Een Welshe vlag als eerbetoon aan Wales hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Welshe vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Welshe vlag kopen bij DVC

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Wales online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier