Wit-Russische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wit, rood en groen komen prachtig samen in de vlag van Wit-Rusland. Deze unieke vlag bestaat uit een rood veld met aan de onderzijde een opvallende groene horizontale baan. Aan de hijszijde siert een verticaal rood ornament op een witte achtergrond, wat de Wit-Rusland vlag een authentieke uitstraling geeft. Wil je deze bijzondere vlag van Wit-Rusland kopen? Bij DVC ben je aan het juiste adres. Ontdek ons uitgebreide assortiment en bestel jouw Wit-Russische vlag vandaag nog, zodat je binnenkort met trots de kleuren van Wit-Rusland kunt laten wapperen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies de perfecte afwerking voor jouw Wit-Rusland vlag

Ontdek ons uitgebreide assortiment hoogwaardige Wit-Rusland vlaggen, verkrijgbaar in verschillende formaten, materialen en afwerkingen. Onze vlaggen zijn vervaardigd van stevig Spun-Poly, geschikt voor gebruik in masten, aan gevels of op boten. Tevens bieden we verfijnde tafelvlaggen van glanzend Acetaatzijde aan.

Bestel je een gevel bij DVC, dan verzekeren wij hoogwaardige afwerkingen zoals kopbanden, lusjes en koorden, waardoor de bevestiging eenvoudig is. Voor onze mastvlaggen maken we gebruik van speciale kopbanden en clips voor moeiteloos hijsen.

Onze Wit-Russische vlaggen zijn vervaardigd van duurzaam Spun-Poly, ideaal voor gebruik in masten en aan gevels. Voor speciale gelegenheden bieden we verfijnde tafelvlaggen van glanzend Acetaatzijde aan, die een opvallende touch geven.

Ontdek de diverse opties voor jouw Wit-Rusland vlag. Voor een stijlvolle toevoeging aan tafels tijdens conferenties of evenementen zijn onze tafelvlaggen ideaal. Voor een opvallende weergave aan jouw huis of bedrijfspand bieden onze gevelvlaggen uitkomst. Kies voor een traditionele presentatie onze mastvlaggen van topkwaliteit.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame Wit-Russische vlaggen van hoogwaardige materialen

Bij DVC zijn we er trots op hoogwaardige en duurzame Wit-Rusland vlaggen aan te bieden. We begrijpen dat de vlaggen bestand moeten zijn tegen diverse weersomstandigheden en langdurig gebruik. Daarom gebruiken we materialen van topkwaliteit om ervoor te zorgen dat onze vlaggen altijd hun kleur en glans behouden.

  • Acetaatzijde: onze tafelvlaggen zijn gemaakt van glanzend Acetaatzijde, bekend om zijn duurzaamheid en elegante uitstraling. Deze vlaggen zijn perfect voor decoratie bij speciale gelegenheden, conferenties of op kantoor. Ze voegen een vleugje stijl toe aan elke ruimte en laten je liefde voor Wit-Rusland subtiel zien.
  • Spun-Poly: onze vlaggen voor gebruik in masten, aan gevels of op boten zijn vervaardigd van stevig Spun-Poly. Dit hoogwaardige vlaggendoek is bestand tegen de strengste weersomstandigheden, waardoor je verzekerd bent van een duurzame en levendige weergave van de Wit-Russische nationale kleuren.

Van oudsher tot heden: De geschiedenis van de vlag van Wit-Rusland

De vlag van Wit-Rusland, met zijn kenmerkende rood, groen en witte ontwerp, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Hier zijn enkele belangrijke hoogtepunten:

  • De wit-rood-witte vlag: in de periode na de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie nam Wit-Rusland dezelfde vlag aan als die het land gebruikte in een korte periode van onafhankelijkheid tussen maart en december 1918. De vlag toonde drie even hoge horizontale banen in de kleurencombinatie wit-rood-wit. Deze vlag leeft voort in de huidige Wit-Rusland vlag, waarbij de folkloristische voorstelling het culturele verleden en de eenheid van het Wit-Russische volk symboliseert.
  • Vlaggen van de Wit-Russische SSR: als deelrepubliek van de Sovjet-Unie had de Socialistische Sovjetrepubliek Wit-Rusland verschillende vlagontwerpen tussen 1919 en 1951. De huidige Wit-Russische vlag, aangenomen op 7 juni 1995, is grotendeels gebaseerd op het ontwerp van de vlag van 1951, waarbij de communistische symbolen zijn verwijderd.
  • Aanname van de huidige vlag: in 1995 werd de huidige Wit-Rusland vlag aangenomen na een referendum, waarbij 75,1% van de kiezers voor de nieuwe symbolen stemde. Het ontwerp werd licht aangepast en het ornament aan de hijszijde werd iets dikker gemaakt.

Wit-Russische vlag kopen

Bij DVC is het kopen van de Wit-Russische vlag een zorgeloze ervaring. Wij bieden vlaggen van de hoogste kwaliteit, vervaardigd met oog voor detail en duurzaamheid. Onze vlaggen zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat je binnen twee werkdagen jouw nieuwe vlag van Wit-Rusland in handen hebt.

Wij hechten veel waarde aan transparantie en klanttevredenheid. Voor al je vragen en advies staan onze vlaggenspecialisten paraat via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Veelgestelde vragen

Wat is de echte vlag van Wit-Rusland?

De echte Wit-Russische vlag bestaat uit een rood veld met aan de onderzijde een groene horizontale baan en aan de hijszijde een verticaal rood ornament op een witte achtergrond. Deze vlag werd aangenomen op 7 juni 1995 na het Wit-Russisch referendum van 1995.

Is Wit-Rusland deel van Rusland?

Nee, Wit-Rusland is geen deel van Rusland. Wit-Rusland, ook bekend als Belarus, is een onafhankelijk land in Oost-Europa. Het is een soevereine staat met een eigen regering, grondwet en nationale identiteit. De officiële naam van het land is de Republiek Belarus.