Wit-Russische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Wit-Russische vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Wit-Rusland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Wit-Rusland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Wit-Russische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Wit-Russische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Wit-Rusland kopen?

Op zoek naar een Wit-Russische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Wit-Russische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Wit-Rusland is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Wit-Russische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Wit-Russische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Wit-Russische vlag? Kies voor de vlag van Wit-Rusland van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Wit-Russische vlag

De vlag van Wit-Rusland is rood met aan de onderkant een groene balk en aan de hijszijde een decoratief patroon. De rode kleur staat voor de geschiedenis van Wit-Rusland en verwijst specifiek naar de slag bij Tangenberg in 1410, waar de Wit-russen een rode vlag droegen. Ook verwijst de vlag naar de strijd van het rode leger tegen Nazi-Duitsland. De groene kleur staat voor de heldere toekomst die Wit-Rusland te wachten staat, maar groen staat ook voor de vele bossen van het land. De verticale baan met het decoratieve patroon is een folkloristische voorstelling en werd in 1917 ontworpen door Matrena Markevich. Het soort patroon dat te zien is aan de hijszijde van de Wit-Russische vlag worden veel gebruikt in de Wit-Russische cultuur, vooral bij ceremoniële gebeurtenissen of andere aangelegden. De opvallende verschijning wordt in de vlag gebruikt om de culturele eenheid van het Wit-Russische volk te symboliseren, hierbij zijn rood en wit de traditionele kleuren van Wit-Rusland.

De eerste vlag van Rusland was een horizontale driekleur in de kleuren wit-rood-wit, echter was deze vlag maar kort in gebruik, want in 1919, een jaar na het invoeren van de wit-rood-witte vlag, werd Wit-Rusland een deelrepubliek van de Sovjet-Unie. In de tijd van de deelrepubliek heeft Wit-Rusland verschillende vlaggen gehad, de eerste vlag was helemaal rood en daarna kwamen er gele letters op en een hamer en sikkel. In 1951 werd een nieuwe vlag aangenomen die in grote lijnen hetzelfde is als de huidige vlag van Wit-Rusland. De reden voor het veranderen van de vlag was, dat de vlaggen van de deelrepublieken te veel op elkaar leken en onmogelijk uit elkaar gehouden konden worden dus moest er meer kleur in de vlag. In 1991 werd Wit-Rusland onafhankelijk en in 1995 werd via een referendum de huidige vlag van Wit-Rusland aangenomen.

Wit-Russische vlag regels

Een Wit-Russische vlag als eerbetoon aan Wit-Rusland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Wit-Russische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Wit-Russische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Wit-Rusland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier