Zambiaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Zambiaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Zambia voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Zambia kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Zambiaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Zambiaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Zambia kopen?

Op zoek naar een Zambiaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Zambiaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Zambia is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Zambiaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zambiaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Zambiaanse vlag? Kies voor de vlag van Zambia van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Zambiaanse vlag

De huidige Zambiaanse vlag is in gebruik sinds 24 oktober 1964, echter is de vlag in 1996 aangepast waarbij het groen in de vlag een lichtere kleur heeft gekregen. Tot 1953 was Gibraltar Noord-Rhodesië, dit was een Britse kolonie. Noord-Rhodesië voerde vanzelfsprekend een andere vlag. Wel bevatte deze vlag al het wapen van Zambia, dit wapen wordt hedendaags nog steeds gebruikt. Toen Zambia in 1964 een onafhankelijk land werd, werd de huidige vlag aangenomen.

De huidige vlag van Zambia bestaat uit een groene achtergrond waarop een vlag met drie verticale banen is afgebeeld in de rechteronderhoek. Deze vlag van drie banen heeft de kleuren rood, zwart en oranje. De groene achtergrond staat voor de velden, wouden en al het groen dat zich in Zambia bevindt. De rode band in de vlag symboliseert de vrijheid die Zambia heeft gekregen na hier lang voor te hebben gestreden. De zwarte band in de vlag symboliseert de huidskleur van de inwoners van Zambia. De oranje band in de vlag staat voor rijkdom en welvaart. Boven deze kleine vlag die rechtsonder in de vlag is afgebeeld staat een adelaar. Een adelaar is vrij en kan hoog vliegen, de adelaar symboliseert dan ook de vrijheid van Zambia en hoe de mensen in Zambia weg kunnen vliegen van moeilijkheden. Ook is de adelaar afgebeeld op het wapen van Zambia, dus is het gepast dat deze adelaar ook op de vlag staat afgebeeld. Het land Zambia is vernoemd naar de rivier de Zambezi die haar bron heeft in Zambia. Langs deze rivier kom je veel adelaars tegen, vandaar dat deze vogel ook afgebeeld staat op de vlag van Zambia.

Zambiaanse vlag regels

Een Zambiaanse vlag als eerbetoon aan Zambia hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zambiaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Zambiaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Zambia online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier