Zimbabwaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC zijn we vereerd om de Zimbabwaanse vlag van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden aan onze klanten. De vlag van Zimbabwe bestaat uit zeven horizontale strepen in de kleuren groen, geel, rood, zwart, rood, geel en groen met aan de linkerkant een witte driehoek. Bestel vandaag nog de Zimbabwe vlag bij DVC en ontvang hem binnen twee werkdagen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Hoe hang je de Zimbabwaanse vlag op?

Als je de Zimbabwe vlag wilt ophangen, heb je verschillende opties bij DVC. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mastvlaggen en gevelvlaggen van poly-sun en tafelvlaggen van acetaatzijde. We leggen je in het kort uit hoe je deze het best kunt ophangen:

  • Een mastvlag is een vlag die aan een mast wordt gehesen. Bij DVC kun je kiezen uit verschillende soorten masten en mastaccessoires, zoals een grondkoker, een kantelvoet of een kikker.
  • Een gevelvlag is een vlag die aan de gevel van een gebouw wordt bevestigd. Deze vlaggen zijn gemaakt van spun-poly, een sterk doeksoort dat geschikt is voor buitengebruik. Bij DVC kun je kiezen uit verschillende formaten en afwerkingen, zoals een tunnelzoom of ringen.
  • Een tafelvlag is een kleine vlag die op een tafel wordt geplaatst. Deze vlaggen zijn gemaakt van Acetaatzijde en worden geleverd met een standaard.

Wil je graag zelf jouw Zimbabwaanse vlag samenstellen? Dat kan eenvoudig met onze online tool. Hierin kun je kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen. Zo ben je verzekerd van een Zimbabwe vlag die perfect aansluit bij jouw wensen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Het belang van een goede Zimbabwaanse vlag

Een goede Zimbabwaanse vlag is van groot belang voor verschillende gelegenheden. Zo kan de vlag gebruikt worden tijdens nationale feestdagen, sportevenementen of officiële gelegenheden. Het is daarom belangrijk dat de vlag van goede kwaliteit is en een heldere en duidelijke afbeelding van het Zimbabwaanse wapen en de kleuren weergeeft.

Een Zimbabwe vlag van hoe kwaliteit straalt trots en verbondenheid uit met het land en haar geschiedenis. Het is daarom van belang dat de vlag met respect wordt behandeld en op de juiste manier wordt gehesen. Door een vlag van goede kwaliteit te gebruiken, zorg je ervoor dat de afbeelding en kleuren goed zichtbaar blijven, ook bij slechte weersomstandigheden.

Bij DVC vind je vlaggen van de beste kwaliteit, zodat je altijd verzekerd bent van een goede vlag. Zo kan je de vlag met trots en vol vertrouwen ophangen tijdens verschillende gelegenheden.

Betekenis van de vlag van Zimbabwe

De vlag van Zimbabwe bestaat uit zeven horizontale banen in de kleuren groen, geel, rood, zwart, rood, geel en groen. Aan de linkerkant van de vlag kun je een witte driehoek zien met daarin een rode ster en een vogel die symbool staat voor de geschiedenis en cultuur van het land. De kleuren hebben ieder een eigen betekenis:

  • De groene kleur symboliseert de landbouw en de natuurlijke hulpbronnen van Zimbabwe.
  • Het geel staat voor het rijke minerale erfgoed van het land, waaronder goud en koper.
  • De rode kleur staat voor het bloed dat tijdens de strijd voor onafhankelijkheid is vergoten.
  • Het zwarte gedeelte symboliseert de inwoners van Zimbabwe en hun huidskleur.
  • De witte cirkel met de vogel, die bekendstaat als de Great Zimbabwe Bird, is een belangrijk historisch en cultureel symbool voor Zimbabwe. De vogel is afgebeeld op verschillende oude monumenten in het land en staat symbool voor de geschiedenis en cultuur van Zimbabwe.

De vlag van Zimbabwe is dus een combinatie van historische en culturele elementen die samen de rijke geschiedenis en cultuur van het land vertegenwoordigen. De ontwerper van de vlag was een student genaamd Canaan Sodindo Banana, die later de eerste president van Zimbabwe zou worden. Het ontwerp van de vlag werd gekozen uit een wedstrijd waarbij meer dan 4.000 inzendingen werden ontvangen.

Zimbabwaanse vlag kopen

Bij DVC kun je altijd terecht voor het kopen van de vlag van Zimbabwe. Wij hechten veel waarde aan Friese transparantie, wat betekent dat we open en eerlijk zijn over onze productieprocessen en materialen.

Onze specialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven via telefoon, chat of het contactformulier. Met de beste service en snelle levering bij DVC kun je met trots je Zimbabwaanse vlag laten wapperen. Bestel nu jouw vlag van Zimbabwe bij DVC!

Veelgestelde vragen

Wat is het symbool op de Zimbabwaanse vlag?

Op de Zimbabwe vlag staat een symbool van een vogel die een tak vasthoudt, samen met een gele vijfpuntige ster. De vogel die te zien is op de vlag is de zogenaamde "Zimbabwe bird", ook wel de "Great Zimbabwe Bird" genoemd. Het is een mythische vogel die vaak werd afgebeeld op oude gebouwen in Zimbabwe, zoals de ruïnes van de oude stad Great Zimbabwe.

Wat zijn de kleuren op de vlag van Zimbabwe?

De Zimbabwe vlag heeft zeven horizontale strepen in de kleuren groen, geel, rood, zwart, rood, geel en groen. Aan de linkerkant van de vlag staat een witte driehoek met een rode ster en een gestileerde vogel in geel. Het groen symboliseert de landbouw en het land, het geel staat voor de rijkdom van mineralen in het land, het rood vertegenwoordigt de strijd voor onafhankelijkheid, het zwart staat voor de inheemse bevolking van het land en de witte driehoek symboliseert vrede. De rode ster staat voor het socialisme en de vogel in het midden is de Afrikaanse visarend, een nationaal symbool van Zimbabwe.