Zimbabwaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Zimbabwaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Zimbabwe voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Zimbabwe kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Zimbabwaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Zimbabwaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Zimbabwe kopen?

Op zoek naar een Zimbabwaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Zimbabwaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Zimbabwe is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Zimbabwaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zimbabwaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Zimbabwaanse vlag? Kies voor de vlag van Zimbabwe van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Zimbabwaanse vlag

De vlag van Zimbabwe heeft zeven horizontale banen met aan de hijszijde een witte driehoek die zwart omlijnt is. De kleuren van de horizontale banen zijn, van boven naar beneden, groen-geel-rood-zwart-rood-geel-groen. De kleuren van de vlag zijn pan-Afrikaans en komen dus in veel Afrikaanse landen voor, de kleuren hebben ook een symbolische betekenis in Zimbabwe. De groen kleur staat symbool voor het Zimbabwaanse platteland en de landbouw, geel staat voor de mineralen en de rijkdom van Zimbabwe, rood staat symbool voor het bloed dat is vergoten bij de bevrijding van het land, de zwarte kleur staat voor de etniciteit en erfenis van de zwarte afrikanen. De witte kleur van de driehoek staat voor de vrede. Op de witte driehoek staat een vogel op een rode vijfpuntige ster, deze vogel is het nationale symbool van Zimbabwe en beeld de rijke historie van het land uit. De vogel op de vlag is een weergave van een spekstenen beeld dat is gevonden in de ruïnes van een oude verlaten stad in Zimbabwe. De rode ster achter de vogel beeld de vrijheidsstrijd uit. Critici van de vlag vinden dat de kleuren afkomstig zijn van de vlag van de ZANU-partij van Robert Mugabe en dus geen nationale betekenis hebben, maar een teken zijn van zijn macht.

De vlag van Zimbabwe is in 1980 officieel aangenomen, daarvoor heette Zimbabwe Rhodesië en weer daarvoor was het een Britse Kolonie onder dezelfde naam. Vanaf 1890 was het land een Britse Kolonie en was een Brits vaandel de nationale vlag. Nadat Rhodesië zich in 1965 onafhankelijk verklaarde werd een groen-wit-groene driekleur de nationale vlag. Na een burgeroorlog in 1980 werden er onder internationaal toezicht verkiezingen gehouden en werd de naam veranderd naar Zimbabwe met de huidige vlag.

Zimbabwaanse vlag regels

Een Zimbabwaanse vlag als eerbetoon aan Zimbabwe hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zimbabwaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Zimbabwaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Zimbabwe online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier