Zuid-Afrikaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Zuid-Afrikaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Zuid-Afrika voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Zuid-Afrika kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Zuid-Afrika vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Zuid-Afrikaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Zuid-Afrika kopen?

Op zoek naar een Zuid-Afrikaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Zuid-Afrikaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Zuid-Afrika is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Zuid-Afrikaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zuid-Afrikaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Zuid-Afrikaanse vlag? Kies voor de vlag van Zuid-Afrika van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse vlag

De huidige vlag van Zuid-Afrika bestaat sinds 27 april 1994. Deze vlag kwam met het einde van de apartheid. Vanwege de racistische tint die aan de oude vlag van Zuid-Afrika werd verbonden vond men dat het tijd was voor een nieuwe vlag. De nieuwe periode na de apartheid werd ingeleid met een nieuwe vlag die de oude prinsenvlag moest vervangen. De oude vlag die van 1928 tot 1994 dienst had gedaan was een politiek compromis geweest tussen de Zuid-Afrikanen die zich meer Nederlands voelden en de Zuid-Afrikanen die zich meer thuis voelde in de Engelse cultuur. De vlag was een horizontale driekleur met de kleuren oranje-wit-blauw met in de witte band drie kleine vlaggetjes, de Union Flag, de vlag van de oranje vrijstaat en de vlag van Transvaal.

Na een tijd waarin Zuid-Afrika veel verschillende vlaggen heeft gevoerd, waaronder de Britse vlag en een mengeling van de Nederlandse vlag, Britse vlag en de Transvaalse vlag, kreeg Zuid-Afrika een eigen officiële vlag. Deze vlag bestaat uit een groene Y die omringd wordt door vijf andere kleuren. De groene kleur van de Y staat voor het land en het groen in Zuid-Afrika. De andere vijf kleuren zijn zwart, wit, geel, rood en blauw. Het zwart en het wit symboliseren de blanke en de zwarte Zuid-Afrikanen. Het geel staat voor goud, daarmee doelend op de rijkdommen en welvaart van het land. De rode en de blauwe kleur duiden op het bloed dat is vergoten in de strijd voor vrijheid en de blauwe lucht in Afrika die men nu in alle vrijheid kan aanschouwen. Hiernaast zijn de kleuren geel, rood en groen pan-Afrikaanse kleuren, deze kleuren komen origineel uit de vlag van Ethiopië. Ethiopië is nooit een kolonie geweest, daarom diende dit land als leider in de strijd om onafhankelijkheid.

Zuid-Afrikaanse vlag regels

Een Zuid-Afrikaanse vlag als eerbetoon aan Zuid-Afrika hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zuid-Afrikaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Zuid-Afrikaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Zuid-Afrika online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier