Zuid-Koreaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Zuid-Koreaanse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Zuid-Korea voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Zuid-Korea kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Zuid-Koreaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Zuid-Koreaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Vlag van Zuid-Korea kopen?

Op zoek naar een Zuid-Koreaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Zuid-Koreaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Zuid-Korea is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Zuid-Koreaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zuid-Koreaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Zuid-Koreaanse vlag? Kies voor de vlag van Zuid-Korea van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Zuid-Koreaanse vlag

De vlag van Zuid-Korea is een witte vlag met in het rood-blauw het yin-yang symbool in het midden. Om het yin-yang symbool heen staan vier trigrammen. Trigrammen zijn oude symbolen die staan voor de elementen van de aarde, ze zijn opgeschreven in het boek van Verandering. In totaal zijn er acht Trigrammen met allemaal een andere betekenis, op de Zuid-Koreaanse vlag staan vier Trigrammen. Trigrammen staan voor veel verschillende dingen namelijk onder andere een hemellichaam, seizoen, windrichting, deugd, familie plaats, natuurlijk element en een betekenis.

In dezelfde volgorde als hierboven staat ||| voor de hemel, de lente, het oosten, de mensheid de vader, hemel, en gerechtigheid. Het trigram |¦| staat voor de zon, de herfst, het zuiden, gerechtigheid, de dochter, vuur en vervulling. ¦|¦ staat voor de maan, de winter, het noorden, intelligentie, de zoon, het water en wijsheid en ¦¦¦ staat voor de aarde, de zomer, het westen, hoffelijkheid, de moeder, de aarde en vitaliteit. De witte achtergrond van de vlag symboliseert de vrede. De rood-blauwe cirkel die het yin-yang symbool maakt heet een taeguk en symboliseert de oorsprong van alles in het heelal, daarin symboliseert het blauwe al het negatieve en rood al het positieve in het heelal. De filosofie waar deze betekenissen uit voort komen heet het taoïsme.

De eerste versie van de vlag werd aangenomen 1882. Van 1882 tot 1905 onderging de vlag een aantal keer een kleine verandering, maar het ontwerp bleef hetzelfde. Na de bezetting van Japan van 1910 tot 1945 en de militaire regering van Amerika van 1945 tot 1948 werd de vlag weer de officiële vlag. In 1949 werd voor het laatst aanpassingen gedaan aan de officiële nationale vlag van Zuid-Korea.

Zuid-Koreaanse vlag regels

Een Zuid-Koreaanse vlag als eerbetoon aan Zuid-Korea hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zuid-Koreaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Zuid-Koreaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Zuid-Korea online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier