Zuid Molukse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Zuid Molukse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Molukken-Zuid voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Molukken-Zuid kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Zuid Molukse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Zuid Molukse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Zuid-Molukken kopen?

Op zoek naar een Zuid Molukse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Zuid Molukse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Molukken-Zuid is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Zuid Molukse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zuid Molukse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Zuid Molukse vlag? Kies voor de vlag van Molukken-Zuid van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
D.

Goed

Geschiedenis van de Zuid Molukse vlag

De vlag van Molukken-zuid heeft een rode achtergrond met aan de hijszijde van de vlag drie verticale banen. Deze drie banen hebben allemaal een andere kleur en zijn even breed. De meest linkse baan is blauw, daarnaast wit en de laatste baan is groen. De verhouding van de vlag is 1:1:1:6. De vlag van Molukken-Zuid is het nationale symbool van de staat en de eenheid van het volk. De Zuid Molukse vlag roept wereldwijd op tot trouw aan het land en volk, deze roep wordt sterker des te verder men van het vaderland verwijderd is. In moeilijke tijden is de vlag een teken van het ouderlijk huis en een opwekking tot het strijden voor het vaderland. De vlag van Molukken-Zuid moet met respect worden behandeld, het is namelijk een vlag met een diepe symbolische betekenis. De vlag wordt gehesen bij zonsopgang en gestreken tijdens de zonsondergang, de vlag mag niet in het donker worden gehesen.

De kleuren van de vlag zijn blauw, wit, groen en rood. De blauwe kleur staat voor de zee die een grote rol speelt in het leven van de inwoners van Molukken-Zuid door haar rijke opbrengst. Ook staat dit blauw voor de trouw van het volk aan het land waar zij vandaan komen. De witte kleur symboliseert zuiverheid van de strijd en de kleur staat voor de vrede. Ook is de kleur wit de kleur van de stranden die worden overspoeld door de zee. Het groen staat voor het rijke landschap. Rood staat symbool voor de voorouders en is de oerkleur van Molukken-Zuid. Ook staat rood voor het bloed dat er vloeide tijdens de strijd voor het vaderland. Deze vlag met haar mooie betekenis werd aangenomen op 2 mei 1950 en werd die dag om precies 10.00 uur voor het eerst gehesen.

Zuid Molukse vlag regels

Een Zuid Molukse vlag als eerbetoon aan Molukken-Zuid hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zuid Molukse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Zuid Molukse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Molukken-Zuid online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier