Zuid Molukse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Molukse vlag, wat officieel de Zuid-Molukse vlag wordt genoemd, is een vlag die met trots wordt gehesen door Molukkers. Zo zie je de vlag vaak wapperen in de wind op 25 april, een Molukse nationale feestdag. Ben je op zoek naar een Molukse vlag? Bij ons vind je Molukse vlaggen in verschillende formaten en uitvoeringen. Stel je Molukse vlag zelf samen in onze online tool en bestel het vandaag nog.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De betekenis van de Molukse vlag

De kleuren van de Molukse vlag bestaan uit blauw, wit, groen en rood. Deze kleuren zijn niet voor niets gekozen voor de Molukse vlag want elke kleur heeft zijn betekenis op de Molukse vlag. De vier kleuren betekenen het volgende:

  • Blauw: de blauwe kleur staat voor de zee die een grote rol speelt in het leven van de inwoners van Molukken-Zuid door haar rijke opbrengst. Tevens staat dit blauw in de vlag voor de trouw van het volk aan het land waar zij vandaan komen.
  • Wit: de witte kleur symboliseert de zuiverheid van de strijd en deze kleur staat voor daarnaast voor vrede. Ook is de kleur wit de kleur van de stranden van het land, die worden overspoeld door de zee.
  • Groen: het groen in de Molukse vlag staat voor het rijke landschap die het land rijk is.
  • Rood: deze kleur is het grootste deel van de Molukse vlag. Deze oorspronkelijke kleur van Molukken-Zuid staat symbool voor de voorouders. Naast deze grote symbolische betekenis staat de rode kleur in de vlag ook voor het bloed dat er vloeide tijdens de strijd voor het vaderland.

Materiaal van onze Molukse vlaggen

Bij ons kies je uit drie verschillende vlaggen: de tafelvlag, de gevelvlag en de mastvlag. Onze tafelvlaggen maken we van Acetaatzijde. De gevelvlaggen en mastvlaggen worden van het sterke vlaggendoek Spun-Poly gemaakt. Spun-Poly heeft een aantal voordelen waarom het vaak gebruikt wordt voor landvlaggen. Het vlaggendoek van Spun-Poly is:

  • het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is
  • gemaakt van speciaal polyesterweefsel dat 20% langer meegaat dan andere doeksoorten
  • Spun-Poly lijkt op katoen én is de authentieke vlaggenstof
  • wind- en weerbestendig
  • ook in duurzame variant van PETFLAG verkrijgbaar

Molukse vlag online bestellen

Ben je er uit wat voor vlag je wilt? Stel zelf gemakkelijk de Molukse vlag online samen. Je doorloopt een aantal stappen en geeft hiermee aan wat je wilt. Kies onder andere het formaat van de vlag, de toepassing en het aantal vlaggen.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
D.

Goed

Heb je specifieke wensen of wil je een order plaatsen van meer dan 20 vlaggen? Vraag dan een offerte aan en we geven je een passend aanbod. Ook voor andere vragen neem je contact met ons op via +31(0)519 228 228. Of gebruik onze chat of het contactformulier.