Wouter
Goede kwaliteit
De Zweedse vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel kun je bestellen bij DVC, waarbij je verzekerd bent van een lange levensduur. De vlag van België wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De Zweedse vlag is wind-, water- en UV bestendig en is 100% kleurecht. DVC garandeert langdurig vlagplezier met de Zweedse vlag!
Lees meer
2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting
Ontdek de Zweedse sfeer met een Zweedse vlag van DVC. De vlag van Zweden voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Zweedse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Zweedse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zweedse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor gemakkelijk en sfeervol vlaggen met de vlag van Zweden koop je een vlag bij DVC.
Goede kwaliteit
De Zweedse vlag zoals wij deze nu kennen bestaat uit een blauwe ondergrond met daarop een geel Scandinavisch Kruis afgebeeld. De verticale gele baan is een stukje naar de vlaggenmast toegeschoven. In de Zweedse wet zijn de verhoudingen van de Zweedse vlag nauwkeurig vastgelegd. Er zijn twee varianten op de Zweedse vlag, voor de civiele- en de staatsvlag worden de rechthoekige variant gebruikt, echter wordt er voor de oorlogsvlag een andere variant gebruikt. De Zweedse oorlogsvlag wordt ook wel de zwaluwstaartvariant genoemd. Deze is gelijk aan de Zweedse staatsvlag, echter heeft deze drie tongen aan het uiteinde. Het koninklijk standaard is de zwaluwstaartvariant met het koninklijk wapen in een wit vlak geplaats op het kruispunt van de twee gele banen.
De kleuren van de Zweedse vlag zijn gebaseerd op het Zweedse wapen. Het Zweedse wapen bestaat uit drie gouden kronen afgebeeld op een blauw vlak. Het ontwerp van de Zweedse vlag is waarschijnlijk afgeleid van de Deense vlag, de Dannebrog. Deze vlag bestaat uit een wit Scandinavisch kruis op een rood vlak. Het ontwerp van de Zweedse vlag werd in 1569 officieel vastgelegd, toen was de Zweedse vlag al enkele decennia in gebruik. Op 7 maart 1815 werd de Zweedse oorlogsvlag hetzelfde als de oorlogsvlag van Noorwegen, omdat beide landen dezelfde koning hadden. Vanaf 1844 werden op de Noorse en Zweedse vlag een zogenaamde Haringsalade geplaatst in de linkerbovenhoek. Op deze zogenaamde haringsalade werden beide vlaggen symmetrisch samengevoegd tot een symbool van de unie. Nadat de unie in 1905 werd opgeheven, verdween ook dit embleem op de Zweedse vlag. Sinds 1905 is de Zweedse vlag niet meer gewijzigd. Zweden kent voorschriften over de grootte van de mast ten opzichte van de Zweedse vlag. Bij een op de grond staande vlaggenmast moet de Zweedse vlag eenvierde deel van de vlaggenmast innemen. Bij een vlaggenstok moet de Zweedse vlag een derde deel innemen.
Een Zweedse vlag als eerbetoon aan Zweden hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zweedse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.
Koop de vlag van Zweden online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier