Zweedse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Haal een stukje van Scandinavië in huis met de Zweedse vlag van DVC! Onze vlaggen zijn van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De Zweden vlag bestaat uit een blauw veld met een geel kruis. Bij DVC zijn we al sinds 1936 gespecialiseerd in het maken en leveren van vlaggen en doeken. Bestel vandaag nog de vlag van Zweden bij DVC en ontvang bij bestelling van 10 stuks of meer maar liefst 10% staffelkorting. Val op met onze Zweden vlaggen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De opties van Zweedse vlaggen

Bij DVC ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een Zweden vlag. We hebben een breed scala aan opties, waardoor je altijd de ideale vlag kunt vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Of je nu een vlag wilt voor gebruik in een vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op tafel, bij DVC hebben we een passende oplossing voor elke situatie.

Onze Zweedse gevel-, boot-, en mastvlaggen worden gemaakt van Spun-Poly, een sterk vlaggendoek dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Dit materiaal gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten en heeft zowel een goede trek- als naadsterkte. De tafelvlag wordt gemaakt van acetaatzijde, een stevig doeksoort van 100% polyester met een mooie glans die lang meegaat.

De vlaggen zijn voorzien van een hoge kwaliteit afwerking, inclusief een kopband, lusje en koord, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt. De vlag voor in de mast is voorzien van een kopband en clips, zodat de vlag eenvoudig kan worden gehesen.

Bij DVC kun je erop vertrouwen dat je de beste kwaliteit krijgt, dankzij onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met behulp van zowel zeefdruk als digitaal drukken. Onze Zweedse vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd de juiste maat kunt kiezen die past bij jouw behoeften.

Online tool

In onze simpele online tool kun je zelf de Zweden vlag volledig samenstellen. Je kunt kiezen welk:

 • Type vlag
 • Formaat
 • Uitvoering
 • Hoeveelheid

Wij zorgen ervoor dat je de perfecte vlag krijgt.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
10.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Wouter

Goede kwaliteit

Onderhoud Zweedse vlaggen

Het onderhouden van vlaggen is essentieel om hun duurzaamheid en uitstraling te behouden. Bij DVC begrijpen we het belang van goed onderhoud en bieden we graag enkele tips om je Zweedse vlag in optimale conditie te houden.

 • Regelmatig reinigen: wij adviseren je om de vlag regelmatig schoon te maken om vuil en stof te verwijderen. Volg de wasinstructies om ervoor te zorgen dat je de vlag op de juiste manier behandelt.
 • Vermijd zware weersomstandigheden: hoewel onze vlaggen bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, is het raadzaam om ze binnen te halen bij extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, stormen of hevige regenval. Dit minimaliseert het risico op beschadiging.
 • Bewaar de vlag correct: wanneer je de vlag niet gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te bergen. Vouw de vlag zorgvuldig op volgens de instructies om kreukels te voorkomen. Bewaar de vlag op een droge en schone plaats om schimmel- en vochtschade te voorkomen.
 • Controleer regelmatig op slijtage: houd de vlag goed in de gaten op tekenen van slijtage, zoals scheuren, rafels of verkleuring. Vervang de vlag indien nodig om te voorkomen dat deze versleten of ongebruikelijk wordt.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw Zweden vlag jarenlang meegaat en altijd een trotse en representatieve uitstraling behoudt. Bij DVC leveren we kwaliteitsvlaggen die zijn ontworpen om bestand te zijn tegen slijtage, maar goed onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van jouw vlag van Zweden.

De tijdlijn en betekenis van de vlag van Zweden

De vlag van Zweden is een belangrijk symbool van de Zweedse natie en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het ontwerp van de Zweden vlag is eenvoudig maar krachtig, met een helder blauw veld en een geel Scandinavisch kruis. We nemen je mee naar de fascinerende geschiedenis van de Zweedse vlag en de betekenis ervan door de eeuwen heen.

 • Middeleeuwen: de oudste vermeldingen van de Zweden vlag dateren uit de 14e eeuw. Destijds werd de vlag gebruikt door koning Magnus Eriksson en bestond deze uit een geel kruis op een rode achtergrond.
 • 16e eeuw: in de 16e eeuw werd de rode achtergrond vervangen door het huidige blauw, dat waarschijnlijk was geïnspireerd door de kleur van het Zweedse wapenschild.
 • 17e-18e eeuw: tijdens de Grote Noordse Oorlog (1700-1721) werd de vlag wijdverspreid gebruikt als symbool van de Zweedse trots en onafhankelijkheid.
 • 19e eeuw: in de 19e eeuw werd de vlag officieel erkend en vastgelegd in de Zweedse grondwet. Het ontwerp van de vlag, met het kruis dat het hele veld beslaat, werd formeel vastgesteld.
 • Huidig gebruik: tegenwoordig wordt de vlag gebruikt bij officiële gelegenheden, zoals nationale feestdagen en ceremonies, evenals door individuen om hun Zweedse identiteit en trots te tonen.

De vlag is meer dan alleen een combinatie van blauw en geel. Het is een krachtig symbool dat diep geworteld is in de geschiedenis en cultuur van Zweden. Dit zijn de betekenissen van de kleuren:

 • Het blauw symboliseert de hemel, trouw en loyaliteit.
 • Het gele kruis staat voor de zon en verwijst naar de historische banden van Zweden met de andere Scandinavische landen.

Het eenvoudige, maar krachtige ontwerp en de rijke geschiedenis maken het een herkenbaar symbool, zowel binnen Zweden als internationaal.

Zweedse vlag kopen

Bij DVC bieden we een ruim assortiment Zweedse vlaggen van uitstekende kwaliteit. Of je nu een vlag nodig hebt voor een speciale gelegenheid, als decoratie of voor gebruik op een vlaggenmast, wij hebben de juiste opties voor jou. Met onze eenvoudige online besteloptie kun je gemakkelijk de gewenste maat en specificaties selecteren.

Heb je vragen of behoefte aan advies? Onze deskundige klantenservice staat voor je klaar. Of het nu via telefoon, chat of het contactformulier is, we helpen je graag verder. Bel ons op 031 (0)519 228 228, start een chat of vul het contactformulier in. Koop vandaag nog de vlag van Zweden bij DVC en laat je Zweedse trots zien!

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Zweden eruit?

De Zweden vlag is een kenmerkend blauw doek met een geel kruis. Het ontwerp bestaat uit een rechthoekig blauw vlak met een geel kruis dat zich uitstrekt tot aan de randen van de vlag. Het blauw symboliseert trouw, waarheid en gerechtigheid, terwijl het gele kruis historische banden met andere Scandinavische landen benadrukt. De blauwe kleur, bekend als "Zweedse blauw", heeft een specifieke tint (Pantone 301C) die consistent wordt gebruikt in de vlag van Zweden. Het gele kruis heeft een heldere en opvallende kleur.

Hoe lang bestaat de Zweedse vlag?

De Zweedse vlag heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Hoewel er geen precieze datum is vastgesteld voor de oorsprong van de vlag in zijn huidige vorm, wordt aangenomen dat het ontwerp al eeuwenlang in gebruik is.