Zwitserse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar een Zwitsere vlag voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot? Door DVC wordt er ruime keuze aangeboden in de vlaggen van Zwitserland. Bij DVC bent u verzekerd van een kleurrijke en sterke vlag. Het vlaggendoek wordt namelijk gemaakt van Spun-Poly, dit vlaggendoek gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. Ook zijn onze Zwitserse vlaggen wind-, water- en UV bestendig, bovendien zijn de kleuren 100% kleurecht. Voor een Zwitserse vlag van kwaliteit kies je dus voor een vlag van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Zwitserland kopen?

Ontdek de Zwitserse sfeer en geniet van het sierlijk wapperen van de Zwitserse vlag. De vlag van Zwitserland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Zwitserse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Zwitserse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Zwitserse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Zwitserse vlag

De Zwitserse vlag bestaat uit een wit rechtopstaand Grieks kruis op een rode achtergrond. De Zwitserse vlag is een wereldbekend symbool en wordt geassocieerd met kwaliteit. Door deze associatie met kwaliteit en de Zwitserse trots gebruiken verschillende bedrijven deze vlag van Zwitserland in hun publieke optreden. Om eer te bewijzen aan Zwitserland en om verwarring met het teken van het Rode Kruis te voorkomen zijn alle staten die aangesloten zijn bij de Eerste Geneefse Conventie verplicht het krenkend of oneigenlijk gebruikt van de vlag van Zwitserland strafbaar te stellen.

De huidige Zwitserse vlag is afgeleid van de vlag van Schwyz, dit is een van de Zwitserse kantons. Sinds de 14e eeuw probeerde Schwyz een eenheidsstaat te creëren. In 1339 bij de slag van Laupen werd voor het eerst gedocumenteerd dat de vlag werd gebruikt als Zwitsers symbool en niet alleen als symbool van de staat Schwyz. Ondanks dat Zwitserland geen eenheidsstaat was, werd in de eeuwen daarna de vlag van Schwyz gebruikt als eenheidsvlag. De eerste officiële nationale Zwitserse vlag stamt uit 1799. Deze vlag was eigenlijk de vlag van de Helvetische Republiek, een poging om de Zwitserse kantons te verenigen als eenheidsstaat. Deze vlag bestond uit drie horizontale banen in de kleuren groen, rood en geel. In de middelste baan stond de naam van de staat in het Frans geschreven. Deze vlag was in gebruik tot het einde van de republiek in 1803. Het Zwitserskruis kwam in 1815 op het Zwitsers wapen en werd 25 jaar later ingevoerd als vlag van het Zwitsers leger op voorstel van Guillaume Henri Dufour. De Zwitserse vlag zoals wij deze nu kennen met het witte kruis op een rode achtergrond werd aangenomen in 1841. De huidige vorm werd pas per bondsbesluit vastgelegd in 1889.

Zwitserse vlag regels

Een Zwitserse vlag als eerbetoon aan Zwitserland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Zwitserse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Zwitserse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Zwitserland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier