Zwitserse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Zwitserse vlag is een iconisch symbool van Zwitserland en wordt gekenmerkt door een wit kruis op een rode achtergrond. Bij DVC bieden we hoogwaardige Zwitserland vlaggen aan die gemaakt zijn van duurzame materialen en met vakmanschap zijn geproduceerd. Onze vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals voor in de mast, op de boot, op tafel of aan de gevel. Bestel nu jouw Zwitserland vlag bij DVC en toon jouw verbondenheid met dit prachtige land!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende materialen voor onze vlaggen

Bij DVC weten we dat elke vlag uniek is en specifieke vereisten heeft om te voldoen aan de verschillende toepassingen en omgevingen waarin deze wordt gebruikt. Daarom bieden wij vlaggen aan die zijn gemaakt van verschillende materialen die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde toepassingen en omgevingen.

Voor onze tafelvlaggen maken we gebruik van acetaatzijde. Deze stof heeft een glanzende afwerking en voelt zijdezacht aan, waardoor het perfect is voor het creëren van elegante tafeldecoratie. Onze acetaatzijde vlaggen zijn van hoge kwaliteit en bieden een luxe uitstraling die past bij elke gelegenheid.

Voor onze gevel-, boot-, en mastvlaggen gebruiken we spun-poly. Dit is een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De vlaggen zijn kleurecht en blijven lang mooi. Spun-poly is een geweven polyesterdoek dat zacht en flexibel aanvoelt, maar toch zeer stevig is. Het is het perfecte materiaal voor vlaggen die langdurig buiten moeten hangen.

Bij DVC hebben we een uitgebreid assortiment vlaggen van hoogwaardige materialen, die speciaal zijn ontworpen om langdurig vlagplezier te bieden. Bekijk ons aanbod vlaggen en ontdek zelf de kwaliteit en duurzaamheid die onze vlaggen te bieden hebben!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De verschillen tussen indoor en outdoor Zwitserse vlaggen

Of je nu op zoek bent naar een Zwitserse vlag voor binnen of buiten, het is belangrijk om te weten welke verschillen er zijn tussen deze twee soorten vlaggen. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Outdoor vlaggen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals Spun-Polyester en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Indoor vlaggen zijn vaak gemaakt van lichtere materialen zoals acetaatzijde.
 • Outdoor vlaggen hebben verstevigde hoeken en zijn vaak uitgerust met zeilringen voor een stevige bevestiging.
 • Indoor vlaggen hebben geen verstevigde hoeken of zeilringen.
 • Zowel indoor als outdoor vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kwaliteitsniveaus.

Het is belangrijk om te overwegen waarvoor je de vlag gaat gebruiken en wat de omstandigheden zijn voordat je een keuze maakt tussen een indoor of outdoor Zwitserland vlag.

Ontdek de geschiedenis van de vlag van Zwitserland

De vlag van Zwitserland is een van de bekendste vlaggen ter wereld. De vlag bestaat uit een wit kruis op een rode achtergrond en wordt sinds de 14e eeuw gebruikt als symbool van de Zwitserse Confederatie.

Het ontwerp van de vlag is geïnspireerd door het embleem van de Zwitserse soldaten tijdens de middeleeuwen en werd later gebruikt als nationaal symbool van het land. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Zwitserland vlag:

 • De vroegste vermelding van de Zwitserse vlag dateert uit de 14e eeuw, toen het kruis werd gebruikt als symbool op de helm van Zwitserse soldaten.
 • In de 16e eeuw werd het kruis opgenomen in de Zwitserse militaire standaarden en werd het steeds meer geassocieerd met de Zwitserse Confederatie.
 • Tijdens de Napoleontische oorlogen werd de vlag van de Confederatie vervangen door de Franse vlag, maar na de val van Napoleon werd de vlag opnieuw gebruikt als nationaal symbool.
 • Sinds de 19e eeuw wordt de vlag van Zwitserland beschouwd als een van de meest herkenbare en iconische vlaggen ter wereld, en wordt deze vaak gebruikt als symbool van neutraliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit.

De geschiedenis van de Zwitserland vlag is dus nauw verbonden met de geschiedenis van het land zelf en blijft een belangrijk onderdeel van de Zwitserse identiteit.

Zwitserse vlag kopen

Bij het kopen van de vlag van Zwitserland ben je bij DVC aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan vlaggen van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Of je nu op zoek bent naar een kleine of grote vlag, voor binnen of buiten gebruik, wij hebben het allemaal.

Onze specialisten staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven over de juiste vlag voor jouw specifieke situatie. Bovendien leveren wij snel en betrouwbaar, zodat je jouw Zwitserse vlag snel in huis hebt. Bestel nu eenvoudig en veilig via onze website of neem contact met ons op via telefoon, chat of het contactformulier voor meer informatie en persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Waar staat de Zwitserse vlag voor?

De Zwitserland vlag bestaat uit een wit kruis op een rode achtergrond en staat symbool voor de geschiedenis, identiteit en onafhankelijkheid van het land. Het witte kruis op de vlag is een teken van de christelijke tradities van Zwitserland en symboliseert de harmonie tussen de verschillende kantons en gemeenschappen van het land. De rode achtergrond staat voor de moed en vastberadenheid van het Zwitserse volk en hun strijd voor onafhankelijkheid en vrijheid. Kortom, de Zwitserland vlag vertegenwoordigt de trots, eenheid en vrijheid van het Zwitserse volk.

Waarom is de vlag van Zwitserland vierkant?

Er zijn verschillende theorieën waarom de vlag van Zwitserland vierkant is, maar er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Hier zijn enkele van de meest voorkomende theorieën:

 • De Zwitserse vlag zou vierkant zijn om praktische redenen. Het vierkante formaat zou handiger zijn om te dragen en te gebruiken in militaire operaties, wat belangrijk was in de geschiedenis van Zwitserland als neutraal land.
 • De vlag vierkant is omdat de oorspronkelijke vlaggen, gebruikt door de kantons van Zwitserland, vaak in deze vorm werden gemaakt. Dit zou een traditie zijn die zich heeft voortgezet in de nationale vlag.
 • De keuze voor het vierkante formaat heeft te maken met de symbolische betekenis ervan. Het vierkant staat symbool voor stabiliteit en gelijkheid, waarden die belangrijk zijn voor Zwitserland als land van democratie en neutraliteit.

Het is belangrijk om op te merken dat geen van deze theorieën kan worden bevestigd als de enige juiste verklaring voor de vierkante vorm van de Zwitserland vlag.