Vlag Domburg

Vanaf € 18,47 € 22,35 incl.btw

Op zoek naar de vlag van Domburg? Bij DVC vind je de Domburgse vlag in verschillende formaten voor in de gevel en de mast. De vlag van Domburg kun je herkennen aan de 7 banen van blauw, geel, blauw, wit, blauw, geel en blauw met in het midden het wapen van Domburg. Bij DVC zijn wij al ruim 85 jaar dé specialist in het bedrukken van doek, bestel daarom eenvoudig de vlag van Domburg bij DVC via de webshop.

Vlag van Domburg kopen: verschillende materialen

Zoek jij naar de Domburgse vlag? Dan ben je bij DVC aan het juiste adres! Deze vlag wordt door ons met zorg en op maat voor jou gemaakt. De vlag van Domburg kun je bestellen voor:

  • In de vlaggenmast
  • Aan de gevel

De vlaggen voor in de mast en aan de gevel worden gemaakt van het sterke vlaggendoek Poly-Glans. Zo is jouw vlag weer-, wind en Uv-bestendig.

Wij werken alleen met premium materialen. Onze gevelvlaggen zijn voorzien van kopband, lus en touw voor eenvoudig gebruik. Voor het gemakkelijk hijsen van de vlag is de mastvlag voorzien van een hoofdband en clips. Dat DVC alleen de beste kwaliteit levert, bewijzen wij met onze klanten beoordelingen van 9.

De vlag van Domburg kun je zelf volledig samenstellen met onze simpele online tool. In de configurator kun je zelf kiezen welk type vlag, formaat, doekkwaliteit, uitvoering en aantal vlaggen je wilt bestellen. Wij leveren de vlag met heldere kleuren en de beste kwaliteit. Wil jij lang van jouw kleurrijke vlag kunnen genieten? Kies dan voor een vlag van DVC, dé zeefdrukker van Nederland!

Onderhoud van de vlag

De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks gebruik is 3 tot 4 maanden. Het is daarom belangrijk om een vlag goed en regelmatig te onderhouden, hiermee wordt de levensduur van jouw Domburgse vlag namelijk verlengd en kan jij de vlag langer laten wapperen. Om lang te genieten van de Domburgse vlag hebben we de volgende tips voor je:

  • Maak de vlag schoon met een doekje en wat schoonmaakmiddel, maar let wel op dat er geen chloor stoffen in dit reinigingsmiddel zit.
  • Was de vlag op een temperatuur van ongeveer 40 graden met fijnwasmiddel.
  • Vouw de vlag na het wassen niet meteen op, maar laat hem even uithangen.
  • Zorg ervoor dat de vlag op een droge plek wordt opgeborgen om schimmelvorming te voorkomen.
Doeksoort
Poly-Glans 115 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Digitaal
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 80-95% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Gevelvlag; rondom gezoomd met kopband, lusje en koord, Mastvlag; rondom gezoomd met kopband en clips
Standaard levertijd
Verzending na 3 werkdagen, sneller tegen meerprijs

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Betekenis van de Domburgse vlag

Op 19 mei 1981 werd bij raads stemming de Domburgse vlag aangewezen als officiële gemeentevlag van de Zeeuwse gemeente Domburg. De vlag en de blauw-witte kleuren van het kasteel zijn aangepast aan het gemeentewapen.

De burcht is een weergave van de verdedigingswerken die in de negende eeuw op Walcheren werden aangelegd om invallen van de Noormannen af te weren. Een symbool ervan is te zien op het zegel van Willem van Domborch uit 1292.

De witte golf staat symbool voor zowel de zee als de provincie Zeeland. Het toerisme, een belangrijke bron van inkomsten voor de gemeente, wordt beïnvloed door de zee.

Kl. Sierksma, het hoofd van de Stichting voor Banistiek en Heraldiek, creëerde de vlag. De vlag van Oostkapelle, die in 1966 bij Domburg was gevoegd, leverde de inspiratie voor de gele strepen.

Vlag van Domburg kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur. Bij ons liggen alle vlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een 100% Nederlands product binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Domburg online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.