Vlag Berlijn

Vanaf € 18,47 € 22,35 incl.btw

Geef kleur aan jouw mast of gevel met de vlag van Berlijn. De vlag van Berlijn heeft de kleuren wit en rood met een Berliner Bär: de Berlijnse Beer. De vlag is wind-, weer- en uv-bestendig met een hoge kleurechtheid. Zo ben je verzekerd van een vlag met de langste levensduur! Bestel hem gemakkelijk bij DVC.

De vlag van de stad Berlijn bestellen

Ben je op zoek naar de vlag van de stad Berlijn? DVC heeft bijna alle vlaggen in huis, ook de vlag van Berlijn. Alle stadsvlaggen worden gemaakt van sterk vlaggendoek: zo ben je verzekerd van een lange levensduur.

Het ontwerp van de Berlijnse vlag

De kleuren rood en wit zijn de kleuren van het markgraafschap Brandenburg. Ook staan de kleuren als symbool voor de hechte band met de huidige deelstaat Brandenburg: de vlag van Brandenburg is namelijk ook rood-wit. De vlag was eerder anders. Eerder waren zwart en wit de kleuren van Berlijn, maar toen Pruisen dominanter werd en dezelfde kleuren de Berlijnse kleuren gingen vergezellen, werd er voorgesteld om rood toe te voegen om zo onderscheid te maken. Zo was de vlag een tijdje zwart-rood-wit.

Nog geen zes jaar later kwam er weer verwarring en nam het Duitse Keizerrijk deze vlag over. In 1911 verving het Berlijnse stadsbestuur de zwart-rood-witte vlag door de huidige vlag met de beer. Dit is ook de beer uit het wapen van Berlijn en symboliseert de stad. Mogelijk verwijst de Duitse naam naar het eerste deel van de naam van de stad. De beer is al oud: in 1280 kwam hij voor het eerst in een Berlijnse zegel voor.

Het vlagprotocol

Wil je meerdere wereldvlaggen, provincievlaggen of gemeentevlaggen naast elkaar hangen? Gebruik vlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste vlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Bij een gemeentevlag, provincievlag of stadsvlag is de plaats afhankelijk van het evenement. Lees meer over de vlagregels.

Doeksoort
Poly-Glans 115 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Digitaal
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Gevelvlag; rondom gezoomd met kopband, lusje en koord, Mastvlag; rondom gezoomd met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
Standaard levertijd
Verzending na 3 werkdagen, sneller tegen meerprijs

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Waarom de vlag van Berlijn kopen bij DVC?

  • We produceren alle vlaggen in Dokkum: zo heb je een 100% Nederlands product.
  • De vlag van Berlijn kleurt jouw straat en gaat lang mee, door het sterke vlaggendoek.
  • Met al meer dan 80 jaar ervaring heeft jouw vlag de beste kleurendruk.

Koop de vlag van Berlijn online via de webshop van DVC. Wil je advies van onze specialisten of een maatwerk offerte? We helpen je graag via 0519 228 228, onze chat of het contactformulier.