Vlag New York

Vanaf € 18,47 € 22,35 incl.btw

De vlag van New York is verkrijgbaar als gevelvlag of als mastvlag. De vlag lijkt qua kleuren op de oranje-blanje-bleu vlag, de Prinsenvlag die voor het eerst in 1590 werd gevoerd. Echter staan de kleuren van de vlag van New York verticaal en bevat het de zegel van New York in de middelste baan. Je bestelt de vlag eenvoudig via de website van DVC.

Vlag van New York bestellen

Ben je op zoek naar de vlag van de stad New York? Deze stadsvlag kun je kopen als gevelvlag of mastvlag in verschillende formaten. Staat jouw gewenste formaat er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Het ontwerp van de vlag van New York

De vlag van New York heeft zijn ontwerp te danken aan de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden die dit gebied in de zeventiende eeuw had gekoloniseerd. De Republiek had de prinsenvlag: oranje-wit-blauw. Deze kleuren heeft de vlag van New York ook: het enige verschil is dat de vlag van New York de kleuren verticaal heeft. In het midden staat de zegel van New York.

De zegel heeft ook weer verschillende elementen met elk hun eigen betekenis. Zo staat de Arend symbool voor de Verenigde Staten, de indiaan voor de oorspronkelijke inheemse bewoners van Amerika en de matroos voor de kolonisatie van het gebied. De bever symboliseert de WIC dat het eerste bedrijf was in New York, de molenwieken herinnert aan de Nederlandse geschiedenis van de stad, het graan en de emmers staan voor de industrie en het jaartal 1625 staat voor het jaartal waarin de stad door de Nederlanders werd gesticht.

Het vlagprotocol

Wil je meerdere wereld-, provincie-, gemeente- of stadsvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik dan vlaggen van dezelfde afmeting. De belangrijkste vlag – in Nederland de Nederlandse vlag – krijgt altijd een ereplaats: dit is vaak in het midden. Bij een gemeentevlag, provincievlag of stadsvlag is de plaats afhankelijk van het evenement. Lees meer over de vlagregels.

Doeksoort
Poly-Glans 115 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Digitaal
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Gevelvlag; rondom gezoomd met kopband, lusje en koord, Mastvlag; rondom gezoomd met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
Standaard levertijd
Verzending na 3 werkdagen, sneller tegen meerprijs

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Waarom de vlag van New York kopen bij DVC?

  • We produceren alle vlaggen in Dokkum: zo ontvang je gegarandeerd een 100% Nederlands product.
  • De vlag van New York kleurt vrolijk jouw straat en gaat lang mee, door het sterke vlaggendoek.
  • Met al meer dan 80 jaar ervaring heeft de vlag van New York de beste kleurendruk.

Koop de vlag van New York online via de webshop van DVC. Wil je advies van onze specialisten of een maatwerk offerte? We helpen je graag via 0519 228 228, onze chat of het contactformulier.