Abraham en Sarah

Vanaf € 16,52 € 19,99 incl.btw

50 jaar? Tijd voor een feestje! Met de Abraham vlag of Sarah vlag sta je stil bij deze mooie leeftijd. Leuk om zelf te kopen, maar eigenlijk nóg leuker om cadeau te geven! Verkrijgbaar als vlag voor aan de vlaggenstok en voor in de mast. Kies je favoriete ontwerp en bestel gemakkelijk via DVC.nl.

Abraham vlag of Sarah vlag kopen?

De 50-jaar vlag bestel je gemakkelijk via onze bestelmodule. Doorloop de volgende stappen:

  1. Kies jouw favoriete ontwerp.
  2. Kies de variant en bijpassende afmeting.
  3. Kies het aantal vlaggen dat je wilt bestellen.
  4. Voeg eventueel accessoires toe als je die nog niet hebt, zoals een vlaggenstok of een mooie matchende knop.
  5. Ga naar je winkelmandje en reken af. Jouw vlag komt zo snel mogelijk je kant op!

Extra handig: je bergt hem makkelijk weer op om voor een andere keer te gebruiken! Is ‘ie een beetje vies geworden? Geen probleem, je wast hem makkelijk uit in de wasmachine op maximaal 40 graden. Laat hem wel goed drogen daarna.

Materiaal en afwerking

De vlag voor Abraham en de vlag voor Sarah worden gemaakt van Poly-Glans: een sterk vlaggendoek dat de Nederlandse weersomstandigheden goed aan kan! De gevelvlaggen worden afgewerkt met een kopband en lusje en zijn rondom gesneden. De mastvlaggen worden afgewerkt met een kopband en clips en zijn rondom gezoomd.
Doeksoort
Poly-Glans 115 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Digitaal
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 80-95% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Gevelvlag; rondom gesneden met kopband, lusje en koord, Mastvlag; rondom gezoomd met kopband en clips
Standaard levertijd
Verzending na 3 werkdagen, sneller tegen meerprijs

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Veel gestelde vragen

Waarom noemen we iemand die 50 jaar is geworden Abraham of Sarah?

Vroeger werd er vooral naar oudere mensen opgekeken, omdat ze veel levenservaring hebben. Als je 50 wordt mag je jezelf in de categorie wijze mannen of wijze vrouwen plaatsen.

Het getal 50 komt ook uit de bijbel. Hierin wordt vastgesteld dat Jezus Abraham nog niet gezien kon hebben, omdat hij nog geen 50 was. Volgens de joden kom iemand Abraham pas zien vanaf 50, omdat Abraham een oude man was. Abraham was één van de drie aartsvaders en Sarah was zijn vrouw. Daarom is het eigenlijk ‘Abraham/Sarah gezien hebben’ in plaats van ‘Abraham/Sarah worden’. Maar hoe dan ook, eigenlijk is het dus een groot compliment met een knipoog.

Hoe vierden ze vroeger dat iemand 50 jaar werd?

Vroeger werd er een broodpop gemaakt in de vorm van een oude wijze man. Die werd versierd met noten, vruchten en andere versieringen. Ergens is het brood vervangen door cake en de Abraham werd steeds gedetailleerder. Sarah werd toen eigenlijk nog niet gebruikt, dat kwam in de tweede helft van de 20e eeuw.

Waarom vieren we dat iemand 50 wordt?

Vroeger lag de levensverwachting een stuk lager dan nu. Veel mensen haalden de leeftijd van 50 niet. Daarom werd er opgekeken naar mensen die dat wel werden: zij hadden veel levenservaring en kennis waar jongeren van konden leren. Pas als je 50 werd, behoorde je dus tot de groep van wijze mannen of wijze vrouwen.

Tegenwoordig ligt de levensverwachting natuurlijk hoger, maar vieren we nog altijd als iemand 50 jaar is geworden, maar wel met een knipoog. We pakken nu uit met niet alleen Abraham producten, sinds de tweede helft van de 20e eeuw ook Sarah producten!

Waarom de Abraham en Sarah vlag kopen?

  • Je zet de jarige in het zonnetje: iedereen weet waar het feestje is!
  • Je verrast de jarige met een cadeau wat ze lang kunnen bewaren.
  • De vlag is weer-, wind- en uv-bestendig. Perfect voor het Nederlandse weer.

Koop de vlag voor Abraham of de vlag voor Sarah eenvoudig via de webshop van DVC. Voor vragen of advies kun je contact met ons opnemen via +31 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.