De vlag voor de Airborne Wandeltocht kopen?
Je kunt de vlag voor de Airborne Wandeltocht eenvoudig bestellen via de website. Er is voor deze gelegenheidsvlag geen vlaggenprotocol. De Airbornevlag wordt normaal gesproken op 1 september gehesen en na de herdenkingen weer gestreken. In 2024 vindt de 80e editie op 20,21 en 22 september plaats. in 2022 werd de wandeltocht alweer voor de 75e keer gelopen! De wandelaars kunnen een route van 10, 15, 25 of 40 km lopen. De Airborne vlag is bedoelt als eerbetoon maar ook als steun. Bestel hem als gevelvlag of als mastvlag. Hang hem dus in je mast of neem een gevelvlag mee tijdens je tocht!
Materiaal
De vlag is gemaakt van Poly-Glans: een sterk polyester breisel dat weer- en windbestendig is. Zo komen de vlag en de witte pegasus goed tot hun recht.
De Airborne Wandeltocht: de geschiedenis
De wandeltocht is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem in 1944. Het is een eerbetoon aan ruim 1.700 Poolse en Britse militairen. In 1947 wordt de eerste Airborne Wandeltocht georganiseerd door de Politie Sport Vereniging Renkum: de Airbornemars. Een herdenkingsmars om de mensen te eren, die in de septemberdagen van 1944 in de omgeving van Oosterbeek hebben gestreden voor de bevrijding van Nederland. Hier namen al zo’n 2.000 wandelaars aan deel! Met toestemming van de commandant van de 1e Airborne Divisie kreeg de wandeltocht de naam ‘Airborne Wandeltocht’ en mocht het Pegasus-embleem gebruikt worden. In 2016 haalde de wandeltocht een nieuw record: maar liefst 36.191 wandelaars liepen mee met de herdenkingswandeltocht.