Koningsdag vlag

Vanaf € 23,97 € 29,00 incl.btw

Speciaal voor Koningsdag heeft DVC een Koningsvlag ontwikkeld. Zet Koning Willem-Alexander extra in het zonnetje op Koningsdag! Op de Koningsvlag is het silhouet van Koning Willem-Alexander afgebeeld. De nationale kleuren rood wit, blauw en oranje komen terug in het ontwerp. Maak van 27 april een bijzondere dag, compleet met een feestelijke vlag! Bestel de Koningsvlag direct in de webshop van DVC.

Koningsdagvlag voor Koningsdag bestellen

Dokkumer Vlaggen Centrale is al jaren specialist in het maken van gelegenheidsvlaggen. Voor Koningsdag heeft DVC een speciale Koningsvlag op de markt gebracht. Verkrijgbaar voor aan de gevel of in de mast.

Historie van Koninginnedag

Koninginnedag is voortgekomen uit Prinsessedag. Prinsessedag was een nationale feestdag en werd voor het eerst gevierd op de 9de verjaardag van prinses Wilhelmina. Toen Wilhelmina Koningin werd, is deze naam gewijzigd in Koninginnedag. Koninginnedag werd tijdens de regeerperiode van Koningin Wilhelmina op haar verjaardag, 31 augustus, gehouden. In 1949 werd de eerste Koninginnedag op 30 april gevierd op de verjaardag van koningin Juliana. Tijdens de regeerperiode van Koningin Beatrix heeft zij deze traditie voortgezet. In 2014 vierden we voor het eerst een Koningsdag.

Nederlandse vlag regels en vlagprotocol

De Koningsdag vlag is geen officieel erkende vlag en is daardoor niet gebonden aan vlagregels. Volgens traditie hangen we op Koningsdag de Nederlandse vlag uit. Op alle verjaardagen van leden van het Koninklijk huis mogen we de Nederlandse vlag en oranje wimpel uithangen. Deze vlaginstructie geldt voor rijk, provincie en gemeente. Lees meer over de Nederlandse vlagregels.

Doeksoort
Poly-Glans en LongLife 115 gr/m² polyester breisel, brandvertragend B1
Productiemethode
Digitaal
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 80-100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Gevelvlag; rondom gezoomd met kopband, lusje en koord, Mastvlag; rondom gesneden met kopband en clips
Soort product
Zowel voorraad als voor jou geproduceerd, let op de levertijd, 1 werkdag is voorraad
Standaard levertijd
3 werkdagen, voorraad vlaggen 1 werkdag
8.0
1 reviews
Deel jouw ervaring
Wim

nog niet gebruikt

Waarom een Koningsvlag bestellen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van een speciale collectors vlag.
  • De vlag is gemaakt van kwaliteitsdoek en heeft een mooie uitstraling.
  • Met een vlag geef je aan Koningsdag een extra feestelijk tintje.

Koop de Koningsdagvlag online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.