Duurzame Dinsdag: zo kun jij je oude vlaggen opnieuw gebruiken

Duurzame Dinsdag is een dag ons eraan herinnert hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met de impact van ons gedrag op de planeet. Ook jij kunt jouw oude vlaggen opnieuw gebruiken en recyclen. Lees snel verder!

Gemiddeld gaat een vlag zo’n 3-4 maanden mee. Ook komt het voor dat vlaggen voor een eenmalig event, beurs of festival worden gebruikt. Maar wat doe je daarna met een vlag? Geef ze een tweede leven met een positieve impact op het milieu.

1. Upcycling

Transformeer oude vlaggen in nieuwe items. Je kunt bijvoorbeeld een vlag gebruiken als stof voor het maken van kussens, tassen, vlaggenlijn of zelfs kleding. Extra leuk: ga aan de slag met DIY-stempels voor een leuk patroon. Inspiratie nodig? Bekijk ons Pinterest bord!

2. Educatieve doeleinden

Schenk oude vlaggen aan lokale scholen, musea of gemeenschapscentra voor educatieve doeleinden. Vlaggen kunnen gebruikt worden in geschiedenislessen of tentoongesteld worden voor hun culturele en historische waarde.

3. Knutselprojecten

Gebruik vlaggen als materiaal voor knutselprojecten! Een mooie manier om kinderen te leren over hergebruik en recycling, terwijl ze zelf creatief bezig zijn.

4. Vlaggen als boekenleggers

Snijd oude vlaggen in smalle repen en gebruik ze als boekenleggers.

5. Bedrijfsinterieur

Wil je jouw logovlaggen terug laten komen binnen het bedrijf? Ook dan zijn er verschillende bestemmingen voor je vlag. Denk aan decoratie of bekleding voor meubels.

6. Herbruikbare geschenkverpakkingen

Gebruik stukken van de vlag als herbruikbare geschenkverpakking. Op deze manier geef je niet alleen een cadeau op een duurzame manier, maar promoot je ook je merk.

Het hergebruiken van oude (logo)vlaggen is niet alleen milieuvriendelijk, maar het kan ook helpen om je merk op een positieve manier te promoten. Het toont aan dat je waarde hecht aan duurzaamheid en creativiteit, wat klanten en partners kan aanspreken. Maak een verschil op Duurzame Dinsdag! Samen bouwen we aan een meer duurzame toekomst. Meer weten óf benieuwd waar wij mee kunnen helpen? Neem contact op!

Wil je weten wat DVC doet op het gebied van duurzaamheid? Check onze MVO pagina!