Handig: de hoogte in met een mast

Handig: de hoogte in met een mast

In de meeste gevallen gebruik je een mast om (landen)vlaggen in te hangen of om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten met een mooie logovlag. Maar wist je dat een mast ook een heel handig item is voor andere toepassingen? Je kan met een mast namelijk eenvoudig én stabiel enkele meters de hoogte in. Ideaal in sommige situaties! Wij laten je graag de mogelijkheden zien, waar je wellicht nog niet aan had gedacht...

Een mast als Wifi-versterker? Jazeker!

Een goede Wi-Fi-verbinding is niet meer weg te denken in onze samenleving. Op grote terreinen zoals vakantieparken, festivalterreinen, campings en bedrijventerreinen is het altijd een hele uitdaging om een goed en sterk Wi-Fi-netwerk te creëren. De wifimast van DVC biedt uitkomst! Met deze mast ga je 6 of 7 meter de hoogte in: perfect om een antenne of versterker in te hangen.

Onze wifimasten zijn standaard te bestellen als 6 of 7 meter cilindrische mast in de kleuren zwart, wit en anode. Andere lengtes en RAL-kleuren leveren wij graag op aanvraag. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kleur die past bij jouw huisstijl of in de omgeving. De mast is hol, zodat je de benodigde kabels voor de apparatuur eenvoudig uit het zicht houdt. Een nette oplossing om jouw Wi-Fi-bereik beter te maken! De mast wordt geplaatst op een nastelbaar kantelanker en wordt optioneel geleverd met anti-klimbeugel, zodat jouw apparatuur veilig op hoogte hangt.

Scherp zicht van bovenaf

Wil jij jouw terrein of bedrijfspand goed beveiligen met camera’s? Een cameramast kan voor jou een goede oplossing zijn. Standaard levert DVC cameramasten met een lengte van 4 meter. Op die hoogte heb je namelijk goed zicht en blijft het beeld ook scherp tijdens winderige dagen. Een goede toevoeging aan het veiligheidsplan van jouw terrein of pand!

DVC levert cilindrische cameramasten in de kleuren zwart, wit en anode. Cilindrisch wil zeggen dat de mast aan de onderzijde en bovenzijde dezelfde diameter heeft, namelijk 90 mm. Ook cameramasten zijn hol van binnen om kabels eenvoudig weg te werken. Een nette oplossing! Op offertebasis zijn de masten leverbaar in alle RAL-kleuren.

Op verzoek kan ons ervaren plaatsingsteam langskomen om de masten voor jou te plaatsen op de gewenste locatie. Zo ben je verzekerd van een mast die kaarsrecht en solide geplaatst is met de langste levensduur.

Bepaal de windrichting en windkracht

Op sommige locaties is het handig te weten waar de wind vandaan komt en hoe hard het waait. Een windzakmast is dan een zeer geschikt hulpmiddel! Deze masten worden veelal toegepast bij petrochemische bedrijven en bruggen. Het voldoen aan strenge veiligheidsnormen is dan een eis. Ben jij op zoek naar een mast die geschikt is voor een windzak? Vraag een offerte aan bij DVC. Wij denken graag met je mee om een geschikte windzakmast te vinden!

Nog meer toepassingen…

Een mast als bliksemafleider, een mast om schijnwerpers op te plaatsen of een mast in de maritieme sector. Slechts een paar alternatieve toepassingen voor een mast, die wij samen met onze partner Holland Mast realiseren. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos! Ben jij op zoek naar een mast die niet binnen het standaard assortiment valt? Neem gerust contact met ons op. Wij brengen je graag in contact met onze mastenspecialist!